Volledig scherm
© stock.xchng

Hondenbelasting in Den Bosch blijft overeind

DEN BOSCH - Opnieuw is het de Bossche Volkspartij niet gelukt om de hondenbelasting in Den Bosch af te schaffen. De meerderheid van de gemeenteraad was dinsdagavond tijdens de behandeling van de begroting 2017 tegen.

De raad én wethouder financiën Jan Hoskam willen dat bij afschaffing elders geld wordt bezuinigd om dezelfde opbrengst te houden. De hondenbelasting levert jaarlijks ruim negen ton op, waarbij ongeveer vijf ton niet naar hondenvoorzieningen gaat.

Frans van Valkenburg van Bosch Belang kondigde aan om begin volgend jaar met een voorstel te komen waar dat de opbrengst van de belasting elders in de begroting van de gemeente gevonden kan worden.

  1. Paardenvlogster speelt hoofdrol in theaterstuk

    Paardenvlogster speelt hoofdrol in theaterstuk

    DEN BOSCH - Destiny Leverman is 15 en ze heeft een vlog: paardrijden met plezier. Elke week zet ze een filmpje op haar kanaal over haar en haar paard. Ze heeft 17.000 abonnee's. Hoe dat kan: Destiny is open, enthousiast en trekt zich niets aan van eventuele kritiek. Haar eenvoudige naturelle presentatie werkt ook uitstekend in het theaterstuk Tutorial, the art of living die zaterdagavond in première ging tijdens festival Cement in de Verkadefabriek. Een theaterstuk over vloggers en leerfilmpjes waarin de jonge paardenvlogster uit Barneveld een mooie rol heeft. 

Den Bosch e.o.