Huib van Olden (midden, verscholen) heeft het naambord onthuld terwijl Gerben Welling (links) en Peter Langenbach (rechts) ballonnen oplaten
Volledig scherm
Huib van Olden (midden, verscholen) heeft het naambord onthuld terwijl Gerben Welling (links) en Peter Langenbach (rechts) ballonnen oplaten © Saskia Byvanck

Huisartsenpost in Den Bosch officieel in gebruik genomen

DEN BOSCH - Met de onthulling van het naambord is vrijdagmiddag de huisartsenpost in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in gebruik genomen.

Wethouder Huib van Olden mocht de officiële handeling verrichten, bijgestaan door bestuurders Peter Langenbach (JBZ) en Gerben Welling (Huisartsenpost Oost-Brabant)

De post draait al sinds maandagavond 15 juni en de eerste ervaringen zijn goed, zeiden Langenbach en Welling.
Beiden gingen in op de lange weg die is gegaan voordat huisartsen en medewerkers van de spoedeisende hulp bij elkaar kwamen De gesprekken werden al vanaf 2002 gevoerd, maar de tijd was er nog niet rijp voor, memoreerde Welling. Niet bij specialisten, niet bij huisartsen en niet bij de zorgverzekeraars. Op veel plekken in het land is nog helemaal geen sprake huisartsenposten in ziekenhuizen, terwijl er zeker 160 miljoen euro mee te besparen is op zorgkosten.
Van Olden noemde de huisartsenpost een aanwinst voor de stad. Hij hoopt dat huisartsen ook steeds meer een rol gaan spelen in de signalering van problemen in het kader van de jeugdwet. En doorspeelt naar de gemeente zodat die vroegtijdig kan werken aan oplossingen. Privacyregels mogen daarbij van Van Olden niet altijd een sta-in-de-weg zijn.

  1. 'Er is de laatste jaren veel opgeknapt in Den Bosch, alleen hier niet'

    'Er is de laatste jaren veel opgeknapt in Den Bosch, alleen hier niet'

    DEN BOSCH - Het winkelcentrum aan de Oude Vlijmenseweg schreeuwt om de komst van de nieuwe Lidl. Alleen dan kunnen andere, kleinere ondernemers overleven, menen zij. Volgens de ondernemers heeft de gemeente te lang niet omgekeken naar het winkelcentrum dat ingeklemd ligt tussen de stad en de Helftheuvel. ,,De afgelopen jaren zijn we voor dood aangezien", zegt Gerrad Tafhimi, eigenaar van multiculturele supermarkt Super Persis. 

Den Bosch e.o.