Huib van Olden (midden, verscholen) heeft het naambord onthuld terwijl Gerben Welling (links) en Peter Langenbach (rechts) ballonnen oplaten
Volledig scherm
Huib van Olden (midden, verscholen) heeft het naambord onthuld terwijl Gerben Welling (links) en Peter Langenbach (rechts) ballonnen oplaten © Saskia Byvanck

Huisartsenpost in Den Bosch officieel in gebruik genomen

DEN BOSCH - Met de onthulling van het naambord is vrijdagmiddag de huisartsenpost in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in gebruik genomen.

Wethouder Huib van Olden mocht de officiële handeling verrichten, bijgestaan door bestuurders Peter Langenbach (JBZ) en Gerben Welling (Huisartsenpost Oost-Brabant)

De post draait al sinds maandagavond 15 juni en de eerste ervaringen zijn goed, zeiden Langenbach en Welling.
Beiden gingen in op de lange weg die is gegaan voordat huisartsen en medewerkers van de spoedeisende hulp bij elkaar kwamen De gesprekken werden al vanaf 2002 gevoerd, maar de tijd was er nog niet rijp voor, memoreerde Welling. Niet bij specialisten, niet bij huisartsen en niet bij de zorgverzekeraars. Op veel plekken in het land is nog helemaal geen sprake huisartsenposten in ziekenhuizen, terwijl er zeker 160 miljoen euro mee te besparen is op zorgkosten.
Van Olden noemde de huisartsenpost een aanwinst voor de stad. Hij hoopt dat huisartsen ook steeds meer een rol gaan spelen in de signalering van problemen in het kader van de jeugdwet. En doorspeelt naar de gemeente zodat die vroegtijdig kan werken aan oplossingen. Privacyregels mogen daarbij van Van Olden niet altijd een sta-in-de-weg zijn.

  1. Paardenvlogster speelt hoofdrol in theaterstuk

    Paardenvlogster speelt hoofdrol in theaterstuk

    DEN BOSCH - Destiny Leverman is 15 en ze heeft een vlog: paardrijden met plezier. Elke week zet ze een filmpje op haar kanaal over haar en haar paard. Ze heeft 17.000 abonnee's. Hoe dat kan: Destiny is open, enthousiast en trekt zich niets aan van eventuele kritiek. Haar eenvoudige naturelle presentatie werkt ook uitstekend in het theaterstuk Tutorial, the art of living die zaterdagavond in première ging tijdens festival Cement in de Verkadefabriek. Een theaterstuk over vloggers en leerfilmpjes waarin de jonge paardenvlogster uit Barneveld een mooie rol heeft. 

Den Bosch e.o.