Het ontwerp van Studio Strak Plan voor de Zuiderpassage.
Volledig scherm
Het ontwerp van Studio Strak Plan voor de Zuiderpassage. © Studio Strak Plan

Ideeën om Zuiderpassage in Den Bosch nieuw leven in te blazen

DEN BOSCH - Hoe zou je de Zuiderpassage in Den Bosch-Zuid nieuw leven in kunnen blazen? Dat komt op 8 december aan bod tijdens de vergadering van de wijkraad Zuid. De openbare bijeenkomst in In de Roos (Zuiderparkweg 282) begint om 20.00 uur.

Het ooit bloeiende winkelcentrum heeft al vele jaren te maken met leegstand. Vooral een supermarkt wordt door buurtbewoners gemist. Studio Strak Plan heeft een plan bedacht om het winkelcentrum een 'bruisend middelpunt van de wijk' te laten zijn. Het is de bedoeling om 'van onderaf met alle belanghebbenden tot een kansrijk toekomstscenario te komen'. Initiatiefnemers geven een toelichting tijdens de vergadering.

Tijdens de bijeenkomst komt ook een toelichting op sloop en nieuwbouwplannen van het Park Zuiderschans.

  1. Drones blijken tijdens Gamification ook mooi speelgoed voor docenten

    Drones blijken tijdens Gamification ook mooi speelgoed voor docenten

    DEN BOSCH - "Wat een rotberoep hebben wij, de hele middag met drones moeten spelen", zegt Chaira Koerse-Van den Heuvel (42) sarcastisch. Met drie collega's die ook de master Leren en Innoveren volgen bouwen ze een drone van Lego. Het is onderdeel van een workshop tijdens de Gamification Conferentie. Honderd in het onderwijs werkzame belangstellenden volgden zaterdag de bijeenkomst op het Koning Willem 1 College in Den Bosch.

Den Bosch e.o.