Volledig scherm
© Thinkstock

Irakees vrijgesproken voor steekpartij azc Rosmalen

DEN BOSCH - Een 28-jarige Irakees die werd verdacht van het steken van een ander in het azc in Rosmalen in november 2015, is woensdag vrijgesproken door de rechtbank Oost-Brabant. Volgens de rechtbank is niet bewezen dat de man verantwoordelijk is voor het toegebrachte letsel.

De verklaringen van getuigen bevatten op belangrijke punten tegenstrijdigheden over de aanleiding en de gang van zaken voor en tijdens de vechtpartij.

Een getuige spreekt over een gevecht tussen beide mannen, waarna de verdachte wegging en terugkwam met een mes. Het slachtoffer verklaarde zelf niets over een vertrek en terugkomst van de verdachte. Een andere getuige stelt dat hij ruzie kreeg met de verdachte, dat de verdachte hem daarna wilde neersteken, maar dat het slachtoffer tussenbeide kwam en werd geraakt.

Ook sluit de rechtbank de mogelijkheid niet uit, dat er nog een tweede persoon met een mes was.

  1. Drones blijken tijdens Gamification ook mooi speelgoed voor docenten

    Drones blijken tijdens Gamification ook mooi speelgoed voor docenten

    DEN BOSCH - "Wat een rotberoep hebben wij, de hele middag met drones moeten spelen", zegt Chaira Koerse-Van den Heuvel (42) sarcastisch. Met drie collega's die ook de master Leren en Innoveren volgen bouwen ze een drone van Lego. Het is onderdeel van een workshop tijdens de Gamification Conferentie. Honderd in het onderwijs werkzame belangstellenden volgden zaterdag de bijeenkomst op het Koning Willem 1 College in Den Bosch.

Den Bosch e.o.