Jeroen Bosch-expositie in Den Bosch.
Volledig scherm
Jeroen Bosch-expositie in Den Bosch. © Marc Bolsius

Jeroen Bosch trekt ruim 1 miljoen bezoekers naar Den Bosch

DEN BOSCH - De stad Den Bosch heeft tijdens het Jeroen Boschjaar tot en met augustus al 1,2 miljoen bezoekers gehad. De definitieve cijfers volgen nog, maar programmamanager Lian Duif van de Stichting JB500 was woensdagavond tijdens het laatste Bosch Café in de Verkadefabriek enthousiast.

„We hadden gehoopt op één miljoen. Bij de definitieve cijfers gaan we nog wel filteren op bezoekers en bezoeken. Want een bezoeker kan meerdere Bosch-activiteiten bezocht hebben”, aldus Duif.

In het Jheronimus Bosch Art Center kwamen in 2016 tot nu toe 100.000 betalende en 50.000 niet-betalende bezoekers.

Lees het nieuws over het Jeroen Boschjaar terug op bd.nl/jb500.

  1. Rechtszaak: achter het stuur na vier whiskey-cola en twee bier

    Rechtszaak: achter het stuur na vier whiskey-cola en twee bier

    DEN BOSCH - Wie is betrapt bij rijden onder invloed, denkt al snel dat er een goede reden was om achter het stuur te zitten met een te grote slok op. Rechters laten al snel niks over van de smoesjes. Flink doorvragen is vaak genoeg om iemand door de mand te laten vallen. ,,Ik wilde graag naar huis, naar mijn kinderen'', is een aparte verklaring waarmee een 23-jarige Bossche vrouw donderdag op de proppen kwam tijdens een rechtszitting.
  2. Bankje voor winkel mag voortaan, maar 'uitstraling van de stad' staat voorop

    Bankje voor winkel mag voortaan, maar 'uitstraling van de stad' staat voorop

    Gefrustreerd pleitte Peggy van der Heijden, mede-eigenaresse van kledingzaak Jutt in de Kolperstraat, dik een jaar geleden voor iets mogelijkheden om spullen uit te stallen voor haar winkeltje. De regels voor uitstallingen op straat worden nu iets versoepeld, maar het kersttafreeltje waarvoor ze toen op haar kop kreeg, mag voorlopig alsnog niet. Want Van der Heijden had op dat bankje een reetje en een sleetje gezet. 

Den Bosch e.o.