Volledig scherm
© Thinkstock

Justitie wil Bossche vader en dochter de cel in hebben voor witwassen crimineel drugsgeld

* UPDATE 15.18 uur * DEN BOSCH - Een 48-jarige Bosschenaar en zijn 25-jarige dochter moeten volgens het Openbaar Ministerie de gevangenis in voor het witwassen van crimineel drugsgeld. Ook een 64-jarige Rosmalenaar die hen daarbij geholpen zou hebben, hoorde een celstraf tegen hem eisen.

De rechtszaak is terug te voeren op de grote actie die politie en justitie in april 2013 hielden in de Gestelse Buurt in Den Bosch, waar de vader woont. Justitie denkt dat de man samen met de Rosmalenaar een witwasconstructie bedacht voor het geld dat hij met de drugshandel verdiende. Een gezamenlijke beddenzaak speelde daar een belangrijke rol in.

De dochter woont in een huis dat deels met het witgewassen geld betaald is. Justitie wil het huis verbeurd laten verklaren.

Celstraffen
Justitie eist 15 maanden cel tegen de Bosschenaar, waarvan 3 voorwaardelijk. Tegen zijn dochter en de Rosmalenaar werd een celstraf van 1 jaar geëist, waarvan de helft voorwaardelijk. De vrouw van de Bosschenaar zou vogens justitie een werkstraf van 180 uur moeten krijgen. De verdachten ontkennen de beschuldigingen, ze zeggen dat alle uitgaven zijn gedaan met inkomsten uit de beddenzaak. De uitspraak is over 2 weken.

Verslaggever Rene van der Lee volgde de zitting. Lees zijn verslag hieronder terug.

  1. Bankje voor winkel mag voortaan, maar 'uitstraling van de stad' staat voorop

    Bankje voor winkel mag voortaan, maar 'uitstraling van de stad' staat voorop

    Gefrustreerd pleitte Peggy van der Heijden, mede-eigenaresse van kledingzaak Jutt in de Kolperstraat, dik een jaar geleden voor iets mogelijkheden om spullen uit te stallen voor haar winkeltje. De regels voor uitstallingen op straat worden nu iets versoepeld, maar het kersttafreeltje waarvoor ze toen op haar kop kreeg, mag voorlopig alsnog niet. Want Van der Heijden had op dat bankje een reetje en een sleetje gezet. 

Den Bosch e.o.