Volledig scherm
De drie beschilderde silo's. De silo met het gezicht wordt overgeschilderd. © Robèrt van Lith

Kings Of Colors zoekt nieuwe graffiti-locaties in Den Bosch

DEN BOSCH - In navolging van de kleurrijke bouwschuttingen langs het GZG-terrein is Kings of Colors op zoek naar meer plekken in de stad om zowel tijdelijk als permanent graffiti te spuiten. De Urban Art moeten er voor zorgen dat er minder illegale graffiti wordt aangebracht.

Het geld voor de projecten moet komen uit potjes voor openbare projecten van bijvoorbeeld de gemeente of een woningcorporatie. "Deze instellingen zijn nu veel geld kwijt aan het schoonmaken van bekladdingen of het verwijderen van posters”, zo stelt Jan-Henk van Ieperen, mede-oprichter van Kings of Colors. "Aan de bouwschuttingen langs het GZG kun je zien dat deze vorm van kunst werkt. Na ruim een jaar is de schutting niet beklad of beposterd.”

Concrete locaties heeft Van Ieperen nog niet op het oog. "We zijn zelf wat locaties in beeld aan het brengen. Maar overleg met alle betrokkenen in een wijk is het belangrijkst.”

  1. Stichting Vissers van Mensen verkondigt evangelie op Bossche Markt

    Stichting Vissers van Mensen verkondigt evangelie op Bossche Markt

    DEN BOSCH - Het gebeurt zelden dat een grote opvallende bus, met aan boord een aantal leden van een evangelische organisatie, neerstrijkt op de Bossche Markt om een religieuze boodschap te verkondigen. Deze donderdagmiddag vormde echter een uitzondering. De meeste voorbijgangers liepen er met een grote boog omheen, maar er waren er ook bij die speciaal bleven 'plakken'. Hoe dan ook, de bus trok de hele dag volop de aandacht.
  2. Evenement Bourgondisch 's-Hertogenbosch verder met nieuwe opzet

    Evenement Bourgondisch 's-Her­to­gen­bosch verder met nieuwe opzet

    DEN BOSCH - De opzet van het culinaire evenement Bourgondisch 's-Hertogenbosch wijzigt flink. De organiserende stichting wil voorkomen dat de basis van het evenement, bezoekers (nader) kennis laten maken met culinaire gerechten, verwatert. ,,Vorig jaar dreigde de Parade wat later op de avond een drinkplein te zijn. Dat willen we niet. Want anders komt de kwaliteit van de basis onder druk te staan'', zegt Pieter Bak, voorzitter van de stichting Bourgondisch 's-Hertogenbosch.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.