Volledig scherm

Koninklijke onderscheiding voor Peter van Helden uit Den Bosch

DEN BOSCH – Peter van Helden uit Den Bosch heeft zondag een Koninklijke onderscheiding gekregen uit handen van burgemeester Ton Rombouts. Dat gebeurde in De Grote Kerk in Den Bosch.

Van Helden (64) is van 1991 tot 2009 predikant geweest, verbonden aan de Gereformeerde kerk in Rotterdam-Krakelingen en sinds 2005 gefedereerd tot Protestantse Gemeente. Verder was hij initiator en mede-uitvoerder van de Bijbel Tuin rondom de kerk en was hij betrokken bij de ontwikkeling van het project ‘Kerkplein Kralingen’.

Sinds 2009 is Peter van Helden als predikant verbonden aan de Protestantse gemeente Den Bosch. In de periode 2010-2015 heeft hij vanuit het Beraad van Kerken ’s-Hertogenbosch meegewerkt aan de organisatie van de jaarlijkse herdenkingsbijeenkomst op 4 mei. In het verlengde hiervan organiseerde hij ook fietstochten langs de verschillende oorlogsmonumenten in Den Bosch.

Van Helden maakt daarnaast ook al jaren deel uit van het overleg ongedocumenteerde/uitgeprocedeerde asielzoekers. Hij is vanuit die rol vanaf 2014 ook betrokken bij de vluchtelingenopvang in het Autotron in Rosmalen. Sinds het najaar van 2015 is hij lid van het kernteam gastvrij Den Bosch (rondom vluchtelingenopvang Rosmalen). Tenslotte was hij ook deelnemer van het Platform Religie en Levensbeschouwing.

  1. Paardenvlogster speelt hoofdrol in theaterstuk

    Paardenvlogster speelt hoofdrol in theaterstuk

    DEN BOSCH - Destiny Leverman is 15 en ze heeft een vlog: paardrijden met plezier. Elke week zet ze een filmpje op haar kanaal over haar en haar paard. Ze heeft 17.000 abonnee's. Hoe dat kan: Destiny is open, enthousiast en trekt zich niets aan van eventuele kritiek. Haar eenvoudige naturelle presentatie werkt ook uitstekend in het theaterstuk Tutorial, the art of living die zaterdagavond in première ging tijdens festival Cement in de Verkadefabriek. Een theaterstuk over vloggers en leerfilmpjes waarin de jonge paardenvlogster uit Barneveld een mooie rol heeft. 

Den Bosch e.o.