Wapen Jeroen Bosch.
Volledig scherm
Wapen Jeroen Bosch.

Laatste historische middag over Jeroen Bosch in Groot Tuighuis in Den Bosch

DEN BOSCH – De reeks historische middagen rond de expositie ‘De stad van Bosch’ in het Bossche Groot Tuighuis eindigt zondag 11 december. Die middag komen de archiefbronnen in relatie tot Jheronimus Bosch aan bod.

De archiefstukken rond de persoon van Jheronimus Bosch, met teksten en beelden toegelicht, bevatten biografische gegevens over Bosch en zijn familie. De unieke stukken zijn van zondag 11 december tot het einde van de expositie op zondag 8 januari te zien in het Groot Tuighuis (Bethaniestraat 4).

Verder houden op zondag 11 december prof. dr. Jos Koldeweij, die de succesvolle Jheronimus Bosch expositie mee samenstelde en Loes Scholten MA, projectleider van de website BoschDoc om 14.00 en 15.00 uur voordrachten over Jheronimus Bosch, zijn bronnen en de deze maand met de Nederlandse Dataprijs bekroonde website BoschDoc.

  1. Drones blijken tijdens Gamification ook mooi speelgoed voor docenten

    Drones blijken tijdens Gamification ook mooi speelgoed voor docenten

    DEN BOSCH - "Wat een rotberoep hebben wij, de hele middag met drones moeten spelen", zegt Chaira Koerse-Van den Heuvel (42) sarcastisch. Met drie collega's die ook de master Leren en Innoveren volgen bouwen ze een drone van Lego. Het is onderdeel van een workshop tijdens de Gamification Conferentie. Honderd in het onderwijs werkzame belangstellenden volgden zaterdag de bijeenkomst op het Koning Willem 1 College in Den Bosch.

Den Bosch e.o.