Volledig scherm
© Cris Sohier

Lage hekken leiden tot hoge boetes in Nuland

NULAND - Loslopende honden die poepen en plassen in het waterwingebied ten westen van Nuland. De gemeente Den Bosch en Brabant Water zijn dat beu. Na ‘actief attenderen’ en waarschuwingen kunnen de baasjes binnenkort rekenen op een boete van negentig euro (exclusief negen euro administratiekosten).

Woordvoerders benadrukken dat de honden ‘geen schadelijk effect hebben op de waterkwaliteit.’ Maar het kan leiden tot ‘onhygiënische situaties’ voor medewerkers van Brabant Water die in het gebied werken aan de waterwinputten. „Maar het is vooral ongastvrij voor andere mensen die daar komen”, benadrukt een woordvoerder van Brabant Water.

Nadat hekken zijn vervangen door lagere houten afzettingen, is het aantal wandelaars en fietsers met of zonder hond toegenomen. Volgens de gemeente en Brabant Water kunnen de loslopende honden zorgen voor een verstoring van de natuurontwikkeling in het gebied.

  1. Paardenvlogster speelt hoofdrol in theaterstuk

    Paardenvlogster speelt hoofdrol in theaterstuk

    DEN BOSCH - Destiny Leverman is 15 en ze heeft een vlog: paardrijden met plezier. Elke week zet ze een filmpje op haar kanaal over haar en haar paard. Ze heeft 17.000 abonnee's. Hoe dat kan: Destiny is open, enthousiast en trekt zich niets aan van eventuele kritiek. Haar eenvoudige naturelle presentatie werkt ook uitstekend in het theaterstuk Tutorial, the art of living die zaterdagavond in première ging tijdens festival Cement in de Verkadefabriek. Een theaterstuk over vloggers en leerfilmpjes waarin de jonge paardenvlogster uit Barneveld een mooie rol heeft. 

Den Bosch e.o.