John de Bever en Marianne Weber tijdens Den Bosch goes Dutch 2015.
Volledig scherm
John de Bever en Marianne Weber tijdens Den Bosch goes Dutch 2015. © Chris Korsten

Maaspoorthal in de ban van Den Bosch goes Dutch

DEN BOSCH - Het Nederlandstalig muziekevenement Den Bosch goes Dutch heeft vrijdagavond in Maaspoort Sports & Events een kleine 2000 toeschouwers getrokken.

Marty Krete kwam de eer toe om als eerste de bühne te bestijgen. Rob Zorn nam even later het stokje over. Daarna was het de beurt aan Jan van Est, Jeffrey Heesen, Wesley Klein, Stef Ekkel en Henk Bernard. Het publiek ging vervolgens helemaal uit z'n dak tijdens een gezamenlijk optreden van John de Bever en Marianne Weber. "Ik ben blij dat ik John weer zo dicht bij me heb gehad", lachte Weber. "We zijn van plan om in de toekomst nog veel vaker samen dingen te gaan ondernemen."

Ferry de Lits, Jaman, Django Wagner en Tamara Tol maakten eveneens deel uit van de line-up. Organisator Kick the Bass had in de persoon van William Burg een waardige slotartiest in petto. Zaterdagavond wordt diezelfde Maaspoorthal vanaf 19.30 uur ondergedompeld in totaal andere sferen tijdens het evenement Kick the Bass XXL. Genres als hardstyle, (happy) hardcore, oldschool, (hard)house, techno, trance, club, freestyle en rave passeren dan de revue. Geprogrammeerd staan Lady Amohr, Charly Lownoise & Mental Theo, Darkraver, Dweazle, J-Shock, Francois, Ruthless en The Viper. De hosting is in handen zijn van MC Renegade, die buiten de 'scene' om als Michel Reijenga door het leven gaat.

Jaman
Volledig scherm
Jaman © Chris Korsten
Ferry de Lits
Volledig scherm
Ferry de Lits © Chris Korsten
  1. Rechtszaak: achter het stuur na vier whiskey-cola en twee bier

    Rechtszaak: achter het stuur na vier whiskey-cola en twee bier

    DEN BOSCH - Wie is betrapt bij rijden onder invloed, denkt al snel dat er een goede reden was om achter het stuur te zitten met een te grote slok op. Rechters laten al snel niks over van de smoesjes. Flink doorvragen is vaak genoeg om iemand door de mand te laten vallen. ,,Ik wilde graag naar huis, naar mijn kinderen'', is een aparte verklaring waarmee een 23-jarige Bossche vrouw donderdag op de proppen kwam tijdens een rechtszitting.
  2. Bankje voor winkel mag voortaan, maar 'uitstraling van de stad' staat voorop

    Bankje voor winkel mag voortaan, maar 'uitstraling van de stad' staat voorop

    Gefrustreerd pleitte Peggy van der Heijden, mede-eigenaresse van kledingzaak Jutt in de Kolperstraat, dik een jaar geleden voor iets mogelijkheden om spullen uit te stallen voor haar winkeltje. De regels voor uitstallingen op straat worden nu iets versoepeld, maar het kersttafreeltje waarvoor ze toen op haar kop kreeg, mag voorlopig alsnog niet. Want Van der Heijden had op dat bankje een reetje en een sleetje gezet. 

Den Bosch e.o.