Volledig scherm
Angelo Damen kreeg de Kreidler al als 15-jarige jongen. Deze jeugdfoto is geplakt op de pickuptruck. © Robèrt van Lith/BD

Man uit Nuland naar de rechter voor kenteken op oude Kreidler uit 1965

DEN BOSCH/NULAND - Zijn Kreidler Florett uit 1965 zal en moet een kenteken krijgen. Niet dat Nulander Angelo Damen (52) er dagelijks mee naar zijn werk gaat rijden, nee, de strijd die het verkrijgen van het kenteken inmiddels is geworden, is voor Damen een pure principekwestie.

Angelo Damen stond gisteren tegenover de rechter in Den Bosch. Hij spande een rechtszaak aan tegen de RDW, dat het kenteken weigert af te geven, omdat de rijksdienst denkt dat het identificatienummer in het frame niet het originele nummer is.​

Damen: „Bij de restauratie een aantal jaren terug is wat lak in het nummer gekomen, dat hebben we er vervolgens voorzichtig uitgekrabd.” Volgens de RDW kan een forensisch onderzoek uitkomst bieden, maar daar weigert Damen aan mee te werken.

De rechter doet binnen zes weken uitspraak.

  1. Stichting Vissers van Mensen verkondigt evangelie op Bossche Markt

    Stichting Vissers van Mensen verkondigt evangelie op Bossche Markt

    DEN BOSCH - Het gebeurt zelden dat een grote opvallende bus, met aan boord een aantal leden van een evangelische organisatie, neerstrijkt op de Bossche Markt om een religieuze boodschap te verkondigen. Deze donderdagmiddag vormde echter een uitzondering. De meeste voorbijgangers liepen er met een grote boog omheen, maar er waren er ook bij die speciaal bleven 'plakken'. Hoe dan ook, de bus trok de hele dag volop de aandacht.
  2. Evenement Bourgondisch 's-Hertogenbosch verder met nieuwe opzet

    Evenement Bourgondisch 's-Her­to­gen­bosch verder met nieuwe opzet

    DEN BOSCH - De opzet van het culinaire evenement Bourgondisch 's-Hertogenbosch wijzigt flink. De organiserende stichting wil voorkomen dat de basis van het evenement, bezoekers (nader) kennis laten maken met culinaire gerechten, verwatert. ,,Vorig jaar dreigde de Parade wat later op de avond een drinkplein te zijn. Dat willen we niet. Want anders komt de kwaliteit van de basis onder druk te staan'', zegt Pieter Bak, voorzitter van de stichting Bourgondisch 's-Hertogenbosch.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.