Volledig scherm
© ADN Beeldredactie

Maximum snelheid Haverlij omlaag na ongeluk met fietsers

ENGELEN - De maximum toegestane snelheid op de Haverlij met de aansluiting Beverspijken in Engelen wordt met tien kilometer per uur verlaagd naar 70 kilometer per uur. Ook komen er voorrangsdriehoeken op de aansluiting Beverspijken zodat meer duidelijkheid is over de verkeerssituatie.

Die maatregelen wil de gemeente binnenkort nemen naar aanleiding van een ongelujk dat op 28 oktober 2016 plaatsvond op deze locatie. Een vrachtwagen schepte twee fietsende meisjes (14 en 15).

De Bestuursraad Engelen Bokhoven heeft de afgelopen jaren tevergeefs gepleit voor verlaging van de maximum snelheid van 80 naar 50 kilometer per uur. Na het ongeluk laaide de discussie erover opnieuw op.

Rotonde

Volgens de gemeente is het 'gewenst' om de maximumsnelheid op de Haverlij verder te verlagen. ,,Dat kan pas bereikt worden met de aanleg van een rotonde op de kruising Beverspijken-Haverlij'', aldus de gemeente.

De gemeente wil 'in de komende periode' het ontwerp hiervoor opstellen. Volgens de gemeente vindt de bestuursraad Engelen het ook nodig om een rotonde aan te leggen. 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.