Volledig scherm
© Thinkstock

Meerdere culturele projecten uit Brabant krijgen subsidie van Brabant C Fonds

DEN BOSCH/TILBURG/OSS - Het Brabant C Fonds verstrekt haar eerste financieringen aan culturele projecten in Brabant. De impuls gaat naar festivals voor jeugddans, hiphop en theater, twee films met een groot Brabants stempel en een project waar amateurkoren worden verbonden met professionals.

Donderdag werd al bekend dat Theaterfestival Boulevard in Den Bosch subsidie krijgt van het fonds. Ook krijgen onder meer het hiphopfestival WOO HAH! (Tilburg), het project Missa Unitatis van renaissancekoor Cappella Pratensis (Den Bosch) en de speelfilms ‘Of ik gek ben’ (regiedebuut Frank Lammers) en ‘de Helleveeg’ (regie André van Duren, bekend van o.a. De Bende van Oss) financiering. Beide films worden grotendeels in regio Eindhoven opgenomen.

Brabant C uit Tilburg is begin dit jaar opgericht door de provincie Noord-Brabant met als doel de kunst en cultuur van (inter)nationaal niveau mede mogelijk te maken. De ondersteunde projecten versterken het cultuursysteem van Brabant en mogen geen eendagsvliegen zijn. Initiatiefnemers uit de culturele sector, creatieve industrie, bedrijfsleven en maatschappelijk middenveld kunnen in aanmerking komen voor financiering.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.