Miljoenenbesluit nieuw Theater aan de Parade in mei

DEN BOSCH – De gemeenteraad van Den Bosch neemt op dinsdag 9 mei het miljoenenbesluit over een nieuw Theater aan de Parade in Den Bosch. In de commissieweek van 17 april mogen de partijen al eerder hun licht laten schijnen over het voorstel van B en W. Het beschikbaar stellen van het geld is de laatste stap voor een nieuw theater.

Het Brabants Dagblad meldde in november vorig jaar dat het bouwbudget met waarschijnlijk twintig procent wordt overschreden en het nieuwe theater geen 55 maar 66 miljoen euro gaat kosten. De geselecteerde aannemers moeten op 22 maart hun aanbieding voor de nieuwbouw bij de gemeente inleveren. 

De beslissing moet op 9 mei vallen omdat het theater op tijd haar programma voor het seizoen 2017-2018 moet inkopen voor vervangende accommodaties als Perron 3 en de Sint-Cathrienkerk. Anders bestaat het risico dat impresario’s hun onkosten voor veranderende omstandigheden bij het theater claimen. 

Het ontwerp voor het nieuwe theater van UNStudio.
Volledig scherm
Het ontwerp voor het nieuwe theater van UNStudio.
  1. Paardenvlogster speelt hoofdrol in theaterstuk

    Paardenvlogster speelt hoofdrol in theaterstuk

    DEN BOSCH - Destiny Leverman is 15 en ze heeft een vlog: paardrijden met plezier. Elke week zet ze een filmpje op haar kanaal over haar en haar paard. Ze heeft 17.000 abonnee's. Hoe dat kan: Destiny is open, enthousiast en trekt zich niets aan van eventuele kritiek. Haar eenvoudige naturelle presentatie werkt ook uitstekend in het theaterstuk Tutorial, the art of living die zaterdagavond in première ging tijdens festival Cement in de Verkadefabriek. Een theaterstuk over vloggers en leerfilmpjes waarin de jonge paardenvlogster uit Barneveld een mooie rol heeft. 

Den Bosch e.o.