De noodfietsbrug naast de Bartenbrug in aanbouw zal er nog een tijdje blijven liggen.
Volledig scherm
De noodfietsbrug naast de Bartenbrug in aanbouw zal er nog een tijdje blijven liggen. © Domien van der Meijden/BD

Miljoenenstrijd rond Bartenbrug Den Bosch barst los

DEN BOSCH - De miljoenenstrijd rond de Bartenbrug in Den Bosch barst eind april los tijdens een zitting bij de Raad van Arbitrage voor de Bouw.

Het zal hard tegen hard gaan, maar de deuren blijven potdicht. Eind april nemen de gemeente Den Bosch en aannemersbedrijf BAM Civiel Zuidwest het tegen elkaar op in een arbitragezaak over de Bartenbrug. Plaats van handeling: Hotel Central op de Markt in Den Bosch. Inzet van de zitting bij de Raad van Arbitrage voor de Bouw (RvA) is: wie is verantwoordelijk voor de vele fouten rond de aanleg van de brug die nooit afgebouwd kon worden? En wie moet opdraaien voor welke kosten?

Hieronder via Blendle, of in het Brabants Dagblad, editie Den Bosch van zaterdag 21 maart 2015 een voorbeschouwing op de arbitragezaak.

Lees het dossier over de Bartenbrug op bd.nl/bartenbrug

  1. Drones blijken tijdens Gamification ook mooi speelgoed voor docenten

    Drones blijken tijdens Gamification ook mooi speelgoed voor docenten

    DEN BOSCH - "Wat een rotberoep hebben wij, de hele middag met drones moeten spelen", zegt Chaira Koerse-Van den Heuvel (42) sarcastisch. Met drie collega's die ook de master Leren en Innoveren volgen bouwen ze een drone van Lego. Het is onderdeel van een workshop tijdens de Gamification Conferentie. Honderd in het onderwijs werkzame belangstellenden volgden zaterdag de bijeenkomst op het Koning Willem 1 College in Den Bosch.

Den Bosch e.o.