Volledig scherm

Molen in Vinkel komt er toch alleen de toegang kan nog veranderen

DEN HAAG/VINKEL - Dat bewoners van de Vinkelse Kastanjelaan en Rijshoeve straks tegen de nieuwe molen De Zwaan aankijken, daar hebben ze zich wel bij neergelegd, maar van parkeer- en bezoekersoverlast willen ze niks weten, bleek donderdag bij de Raad van State.

Omwonende W. Van Pinxteren vreest straks alle privacy kwijt te raken als bezoekers van de molen pal langs haar achtertuin naar De Zwaan lopen. Bovendien vreest zij flink veel parkeeroverlast als bezoekers hun auto op de Rijshoeve parkeren. Verder vrezen de directe buren van de molen dat er in de toekomst veel te veel activiteiten in de molen worden georganiseerd en dat het aantal bezoekers uit de pan zal rijzen.

Immers, de molen heeft van de gemeente Maasdonk tevens een bestemming als multifunctioneel centrum gekregen. Volgens Ebert van Wanrooij, voorzitter van Stichting De Vinkelse Molen betekent dat alleen maar dat er activiteiten, evenementen en exposities worden georganiseerd die met de graanmolen te maken hebben. Ook komt er horeca in de molen, maar het is zeker niet de bedoeling dat het een zelfstandig café-restaurant wordt. Bezoekers van de molen kunnen er een drankje en hapje krijgen en dat is het.

  1. Extreem veel ammonium in de Aa, waterzuivering gecrasht na lek bij mestverwerker

    Extreem veel ammonium in de Aa, waterzuivering gecrasht na lek bij mestverwerker

    HELMOND - De waterzuiveringsinstallatie in Aarle-Rixtel heeft donderdag een paar uur stilgelegen en functioneert sinds de herstart nog niet optimaal. Dat komt door een extreem hoge hoeveelheid ammonium in afvalwater van mestverwerker Den Ouden op bedrijventerrein BZOB in Helmond. De provincie doet onderzoek naar de oorzaak van de lozing. Boeren langs de Aa, ook bij Den Bosch en Veghel, zijn gewaarschuwd om het rivierwater niet te gebruiken voor hun akkers en dieren. 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.