Kenny B werd on stage geïnterviewd door Monique Smit.
Volledig scherm
Kenny B werd on stage geïnterviewd door Monique Smit. © Chris Korsten

Nielson gevierde man tijdens Buma NL Awards in Den Bosch

DEN BOSCH - Nielson viel maandagavond op De Parade in Den Bosch het meest in de prijzen tijdens de zesde editie van de Buma NL Awards. De 25-jarige singer-songwriter, die zijn carrière startte als rapper, won drie prestigieuze awards.

Om te beginnen (samen met Bløf) de categorie Meest gedraaid op radio en TV, de categorie Meest gedraaid in de Nederlandse horeca en de categorie Beste auteur.

"Ik ben uiteraard ongelooflijk blij en trots dat me dit allemaal is overkomen. Dit had ik eerlijk gezegd niet verwacht", reageerde Nielson uitgelaten. Jan Smit pakte twee prijzen (categorie Beste album Hollands en Beste Single Hollands). De Volendamse artiest was echter niet in staat de awards in ontvangst te nemen. Op een videoscherm werden namelijk beelden getoond van een recreërende Smit op het strand van Ibiza.

Jeffrey Heesen uit Oss kwam als grootste talent uit de bus. De Lifetime Achievement Award was voor de Achterhoekse band Normaal. "Ik vind het allemaal niks die Nederlandstalige shit. We zijn hier puur uit respect voor Buma, die ons in het verleden vaak gunstig gezind is geweest", sprak de excentrieke frontman Bennie Jolink.

Bennie Jolink, de excentrieke frontman van Normaal.
Volledig scherm
Bennie Jolink, de excentrieke frontman van Normaal. © Chris Korsten
Jeffrey Heesen uit Oss werd uitverkoren tot het Grootste talent.
Volledig scherm
Jeffrey Heesen uit Oss werd uitverkoren tot het Grootste talent. © Chris Korsten
Bosschenaar John de Bever was genomineerd, maar viel niet in de prijzen.
Volledig scherm
Bosschenaar John de Bever was genomineerd, maar viel niet in de prijzen. © Chris Korsten
  1. Bankje voor winkel mag voortaan, maar 'uitstraling van de stad' staat voorop

    Bankje voor winkel mag voortaan, maar 'uitstraling van de stad' staat voorop

    Gefrustreerd pleitte Peggy van der Heijden, mede-eigenaresse van kledingzaak Jutt in de Kolperstraat, dik een jaar geleden voor iets mogelijkheden om spullen uit te stallen voor haar winkeltje. De regels voor uitstallingen op straat worden nu iets versoepeld, maar het kersttafreeltje waarvoor ze toen op haar kop kreeg, mag voorlopig alsnog niet. Want Van der Heijden had op dat bankje een reetje en een sleetje gezet. 

Den Bosch e.o.