De grote zaal van het nieuwe Theater aan de Parade.
Volledig scherm
De grote zaal van het nieuwe Theater aan de Parade. © UNStudio

Niet alle financiële informatie nieuw theater in Den Bosch op tafel

DEN BOSCH - Het is maar de vraag of de Rekenkamercommissie Den Bosch een rapport kan maken over een nieuw Theater aan de Parade. Het college van B en W heeft de voorzitter van de commissie laten weten dat niet alle financiële informatie openbaar is. ,,Of wij ons werk goed kunnen doen, is afhankelijk van de informatie die we wél krijgen’’, reageert voorzitter Gé Backus van de Rekenkamercommissie desgevraagd. ,,Ik kan dan ook niet garanderen of ons rapport op tijd klaar zal zijn.’’

De Rekenkamercommissie wil de gemeenteraad ondersteunen om een goed besluit te nemen over de nieuwbouw van het theater omdat het om veel (publiek) geld en een belangrijke voorziening voor de stad gaat. Daarbij buigt de commissie zich niet over de vraag of een nieuw theater er moet komen (die beslissing is inmiddels gevallen), maar wordt vooral gekeken of het raadsvoorstel compleet is en wat de (on)zekere factoren en de (financiële) risico’s zijn. 

In een reactie op het aangekondigd onderzoek schrijft het college dat het steeds zelf wil beoordelen of het openbaar maken van financiële informatie het gemeentelijk belang of dat van het theater kan schaden. ,,In overleg met u zullen we nog beoordelen welke informatie u voor uw onderzoek nodig hebt’’, schrijven B en W aan Backus. 

,,Waar de commissie ook naar kijkt zijn de risico’s bij onvoorziene omstandigheden, er zijn voorbeelden in het land waar dit niet goed is gelopen. Als wij daar onvoldoende informatie over krijgen, is het moeilijk om een rapport op te stellen’’, geeft Backus aan. De voorzitter van de heeft het over een unieke situatie. ,,Tot nu toe hebben wij bij al onze onderzoeken de volledige medewerking en alle financiële informatie gekregen.’’ 

  1. Paardenvlogster speelt hoofdrol in theaterstuk

    Paardenvlogster speelt hoofdrol in theaterstuk

    DEN BOSCH - Destiny Leverman is 15 en ze heeft een vlog: paardrijden met plezier. Elke week zet ze een filmpje op haar kanaal over haar en haar paard. Ze heeft 17.000 abonnee's. Hoe dat kan: Destiny is open, enthousiast en trekt zich niets aan van eventuele kritiek. Haar eenvoudige naturelle presentatie werkt ook uitstekend in het theaterstuk Tutorial, the art of living die zaterdagavond in première ging tijdens festival Cement in de Verkadefabriek. Een theaterstuk over vloggers en leerfilmpjes waarin de jonge paardenvlogster uit Barneveld een mooie rol heeft. 

Den Bosch e.o.