Volledig scherm
© Thinkstock

Nieuwe invulling kerk Maliskamp: fitnesscentrum, orgelbouwbedrijf of concerten?

DEN BOSCH - Een fitnesscentrum, een orgelbouwbedrijf of een podium voor muziekuitvoeringen en kleinkunst. Dat zou de invulling kunnen zijn van de Bernadettekerk in Maliskamp. De initiatiefnemers lichtten de plannen donderdag toe tijdens de openbare vergadering van de wijkraad Maliskamp.

Jan van Homelen, oud-burgemeester van Berlicum en Boxtel, is als onafhankelijk voorzitter al geruime tijd bezig om een oplossing te vinden voor de kerk die in 2000 buiten gebruik is gesteld. "Het is een aanfluiting om de gebouwen zo te zien staan”, aldus Van Homelen. Hij beschouwt de drie geselecteerde projecten als ‘kansrijk’ voor de herbestemming van de kerk.

  1. Paardenvlogster speelt hoofdrol in theaterstuk

    Paardenvlogster speelt hoofdrol in theaterstuk

    DEN BOSCH - Destiny Leverman is 15 en ze heeft een vlog: paardrijden met plezier. Elke week zet ze een filmpje op haar kanaal over haar en haar paard. Ze heeft 17.000 abonnee's. Hoe dat kan: Destiny is open, enthousiast en trekt zich niets aan van eventuele kritiek. Haar eenvoudige naturelle presentatie werkt ook uitstekend in het theaterstuk Tutorial, the art of living die zaterdagavond in première ging tijdens festival Cement in de Verkadefabriek. Een theaterstuk over vloggers en leerfilmpjes waarin de jonge paardenvlogster uit Barneveld een mooie rol heeft. 

Den Bosch e.o.