Asielzoekers komen aan bij de opvanglocatie in Rosmalen.
Volledig scherm
Asielzoekers komen aan bij de opvanglocatie in Rosmalen. © Marc Bolsius

Noodopvang asielzoekers Autotron Rosmalen eerder leeg

ROSMALEN - De noodopvang voor asielzoekers op het terrein van Autotron in Rosmalen gaat dicht. Op 1 oktober zijn de laatste bewoners ondergebracht in reguliere opvangplaatsen, aldus woordvoerder Robert Ploeg van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers.

,,We verhuizen de mensen, de accommodatie blijft nog overeind.'' Het contract over de noodopvang tussen COA, gemeente Den Bosch en Autotron-eigenaar Libema loopt op 31 december van dit jaar af.

De eerste bewoners, mannen uit Syrië en Somalië, arriveerden begin september vorig jaar in Rosmalen. Op het hoogtepunt woonden er 500 asielzoekers in de noodopvang. Dit jaar werden er ook vluchtelingen die al een verblijfsvergunning hadden opgevangen.

Meer nieuws over de vluchtelingenopvang is te vinden op bd.nl/vluchtelingen.

  1. Paardenvlogster speelt hoofdrol in theaterstuk

    Paardenvlogster speelt hoofdrol in theaterstuk

    DEN BOSCH - Destiny Leverman is 15 en ze heeft een vlog: paardrijden met plezier. Elke week zet ze een filmpje op haar kanaal over haar en haar paard. Ze heeft 17.000 abonnee's. Hoe dat kan: Destiny is open, enthousiast en trekt zich niets aan van eventuele kritiek. Haar eenvoudige naturelle presentatie werkt ook uitstekend in het theaterstuk Tutorial, the art of living die zaterdagavond in première ging tijdens festival Cement in de Verkadefabriek. Een theaterstuk over vloggers en leerfilmpjes waarin de jonge paardenvlogster uit Barneveld een mooie rol heeft. 

Den Bosch e.o.