Volledig scherm
Onderzoek in de woning in Den Bosch na de vondst van een dode vrouw. © Bart Meesters/Meesters Multimedia

OM: Bosschenaar heeft Ierse vrouw doodgeslagen

* UPDATE 15.42 uur * DEN BOSCH - De Bosschenaar die op 9 november in zijn woning aan de Bossche Savornin Lohmanstraat is aangehouden voor de dood van zijn Ierse echtgenote, wordt ervan verdacht zijn vrouw te hebben gedood door harde klappen op haar hoofd en te haar hebben gewurgd. Dat maakte een woordvoerster van het Openbaar Ministerie donderdag bekend.

De verdachte moet langer in de cel blijven. Onlangs is door de raadkamer van de rechtbank de gevangenhouding van 90 dagen toegewezen.

Het huis van het echtpaar was kort voor de aanhouding verkocht. Beiden zouden naar Ierland emigreren. Het is niet duidelijk wat zich in de woning heeft afgespeeld. In het huis zijn onder meer 3D beelden gemaakt.

  1. Kabinet reageert op Q-koortsbijlage: 'De impact is enorm'

    Kabinet reageert op Q-koorts­bij­la­ge: 'De impact is enorm'

    DEN HAAG - Het kabinet heeft een reactie gegeven over de Q-koortsbijlage van het Brabants Dagblad. In de bijlage vertellen twintig nabestaanden het verhaal van overleden Q-koortsslachtoffers. Het kabinet stelt vast dat de impact van Q-koorts enorm was. ,,Dat betreuren we zeer." Ook wordt beloofd dat er voor de zomer een kabinetsreactie komt op de aanbevelingen van de Nationale Ombudsman. Die zei onder meer dat een concreet gebaar richting slachtoffers nodig is, als blijk van erkenning. 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.