ANP
Volledig scherm
ANP

Ook Heijmans-topman Van der Els houdt het voor gezien

ROSMALEN - Bert van der Els treedt volgende week terug als topman van Heijmans. Dat maakte het bouwbedrijf vrijdag bekend. Eerder kondigde ook financieel directeur Mark van den Biggelaar al zijn vertrek aan bij de onderneming, die financieel in zwaar weer verkeert.

Van der Els vertrekt volgens Heijmans omdat hij 62 een mooie leeftijd vindt om te stoppen. Hij blijft nog aan als bestuurslid tot de aandeelhoudersvergadering van 12 april volgend jaar. Ton Hillen, die sinds 2012 deel uitmaakt van de raad van bestuur, volgt hem per 1 december op als hoogste baas.

Heijmans waarschuwde eerder deze maand dat het bij enkele grote projecten het schip in dreigt te gaan door onverwachte kosten waar de opdrachtgevers niet voor willen opdraaien. Het bedrijf dreigt daardoor niet te kunnen voldoen aan zijn kredietvoorwaarden. Het is daarover in gesprek met de banken waarvan het geld heeft geleend.

Twijfel
De problemen hebben twijfel gezaaid over de financiële positie van het beursgenoteerde bouwbedrijf. Afgelopen weekeinde riep de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) de onderneming op openheid van zaken te geven over de onderhandelingen met haar geldverstrekkers.

De nieuwe topman zal moeten zorgen voor herstel van de winstgevendheid en versterking van de balans. Heijmans ziet daarvoor de komende jaren genoeg mogelijkheden en wijst onder meer op de sterke groei van de woningmarkt. Over de opvolging van financieel directeur Van den Biggelaar deed het bedrijf geen mededelingen.

  1. Noordbrabants Museum over expositie Ralph Posset: 'We gunden hem zijn momentje'

    Noordbrabants Museum over expositie Ralph Posset: 'We gunden hem zijn momentje'

    DEN BOSCH - De korte 'wilde' expositie woensdagochtend bij de ramen van het Bossche Noordbrabants Museum is kunstenaar Ralph Posset zo goed bevallen dat hij daar binnenkort weer op de stoep staat om een expositie te houden. ,,En dan wat langer. Ik heb het museum met een mailtje bedankt voor het feit dat ze de beelden niet hebben weggehaald'', aldus Posset over de tien Mariabeelden die hij plaatste. Op de beeldjes zaten buisjes bloed van de kunstenaar zelf. 

Den Bosch e.o.