De ‘paardenkathedraal’ aan de Helvoirtseweg in Haaren.
Volledig scherm
De ‘paardenkathedraal’ aan de Helvoirtseweg in Haaren. © Jeroen van Eijndhoven/PVE

‘Paardenkathedraal’ Haaren hoeft niet tegen de grond

DEN BOSCH/ HAAREN - Copal Beheer hoeft zijn in aanbouw zijnde ‘paardenkathedraal’ aan de Helvoirtseweg in Haaren niet te slopen. Dat heeft de gemeente Haaren donderdag 11 december toegezegd tijdens een kort geding in de rechtbank in Den Bosch.

Ondernemer Pieter Copal had het kort geding aangespannen om de door hem gevreesde gedwongen sloop van het bouwwerk te voorkomen. Maar een jurist van de gemeente verzekerde hem dat Haaren de sloop pas sommeert als er geen procedures meer lopen.

Momenteel loopt nog een bodemprocedure tegen het besluit van de gemeente tot intrekking van de bouwvergunningen en milieuvergunning voor de riante paardenhal aan de Helvoirtseweg. Copals advocaat Theo Linssen zei dat het bedrijf inmiddels 2,5 miljoen euro in het gebouw heeft gestoken. Afbouw kost nog eens 1 miljoen euro.

De gemeente trok de vergunningen voor de ‘paardenkathedraal’ afgelopen oktober in, omdat de afbouw jaren op zich laat wachten.

  1. Noordbrabants Museum over expositie Ralph Posset: 'We gunden hem zijn momentje'

    Noordbrabants Museum over expositie Ralph Posset: 'We gunden hem zijn momentje'

    DEN BOSCH - De korte 'wilde' expositie woensdagochtend bij de ramen van het Bossche Noordbrabants Museum is kunstenaar Ralph Posset zo goed bevallen dat hij daar binnenkort weer op de stoep staat om een expositie te houden. ,,En dan wat langer. Ik heb het museum met een mailtje bedankt voor het feit dat ze de beelden niet hebben weggehaald'', aldus Posset over de tien Mariabeelden die hij plaatste. Op de beeldjes zaten buisjes bloed van de kunstenaar zelf. 

Den Bosch e.o.