Volledig scherm
De ‘paardenkathedraal’ aan de Helvoirtseweg in Haaren. © Jeroen van Eijndhoven/PVE

‘Paardenkathedraal’ Haaren hoeft niet tegen de grond

DEN BOSCH/ HAAREN - Copal Beheer hoeft zijn in aanbouw zijnde ‘paardenkathedraal’ aan de Helvoirtseweg in Haaren niet te slopen. Dat heeft de gemeente Haaren donderdag 11 december toegezegd tijdens een kort geding in de rechtbank in Den Bosch.

Ondernemer Pieter Copal had het kort geding aangespannen om de door hem gevreesde gedwongen sloop van het bouwwerk te voorkomen. Maar een jurist van de gemeente verzekerde hem dat Haaren de sloop pas sommeert als er geen procedures meer lopen.

Momenteel loopt nog een bodemprocedure tegen het besluit van de gemeente tot intrekking van de bouwvergunningen en milieuvergunning voor de riante paardenhal aan de Helvoirtseweg. Copals advocaat Theo Linssen zei dat het bedrijf inmiddels 2,5 miljoen euro in het gebouw heeft gestoken. Afbouw kost nog eens 1 miljoen euro.

De gemeente trok de vergunningen voor de ‘paardenkathedraal’ afgelopen oktober in, omdat de afbouw jaren op zich laat wachten.

  1. Kabinet reageert op Q-koortsbijlage: 'De impact is enorm'

    Kabinet reageert op Q-koorts­bij­la­ge: 'De impact is enorm'

    DEN HAAG - Het kabinet heeft een reactie gegeven over de Q-koortsbijlage van het Brabants Dagblad. In de bijlage vertellen twintig nabestaanden het verhaal van overleden Q-koortsslachtoffers. Het kabinet stelt vast dat de impact van Q-koorts enorm was. ,,Dat betreuren we zeer." Ook wordt beloofd dat er voor de zomer een kabinetsreactie komt op de aanbevelingen van de Nationale Ombudsman. Die zei onder meer dat een concreet gebaar richting slachtoffers nodig is, als blijk van erkenning. 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.