Verwaarlozing en vernieling rond de Bernadettekerk in Maliskamp.
Volledig scherm
Verwaarlozing en vernieling rond de Bernadettekerk in Maliskamp. © Tilly van Uffelen

Parochie Bernadettekerk Maliskamp akkoord met orgelbouwer

ROSMALEN - Het parochiebestuur van de Bernadettekerk in Maliskamp is akkoord met de vestiging van het orgelbouwbedrijf Pels & Van Leeuwen in de kerk en bewoning van de pastorie.

Kerk en pastorie worden eerst in beheer gegeven. Als er overeenstemming is met de eigenaren van de 144 percelen rond de kerk en de wijziging van het bestemmingsplan worden de kerk en pastorie verkocht, aldus parochie-bestuurslid Ton Streppel. Het is de bedoeling dat de zoon van de orgelbouwer met zijn gezin al snel in de pastorie gaat wonen en de buitenzijde van de gebouwen gaat opknappen. Te beginnen met een hek tussen kerkterrein en publieke ruimte.

Invulling
De toekomst van de sinds 2000 leegstaande kerk in Maliskamp houdt de Rosmalense wijk sinds die tijd bezig. De erfdienstbaarheid speelt daarbij een grote rol, de perceeleigenaren hebben namelijk een grote rol over de invulling van de gebouwen. Volgens Streppel is het de komende tijd zaak om tot overeenstemming met alle partijen te komen.

  1. Paardenvlogster speelt hoofdrol in theaterstuk

    Paardenvlogster speelt hoofdrol in theaterstuk

    DEN BOSCH - Destiny Leverman is 15 en ze heeft een vlog: paardrijden met plezier. Elke week zet ze een filmpje op haar kanaal over haar en haar paard. Ze heeft 17.000 abonnee's. Hoe dat kan: Destiny is open, enthousiast en trekt zich niets aan van eventuele kritiek. Haar eenvoudige naturelle presentatie werkt ook uitstekend in het theaterstuk Tutorial, the art of living die zaterdagavond in première ging tijdens festival Cement in de Verkadefabriek. Een theaterstuk over vloggers en leerfilmpjes waarin de jonge paardenvlogster uit Barneveld een mooie rol heeft. 

Den Bosch e.o.