Volledig scherm
© De Gelderlander

Proef met wijntje bij de kledingzaak in onder meer Den Bosch en Heusden mag door

DEN HAAG – De proef met een mengvorm van winkel en horeca, die momenteel onder meer in Den Bosch en Heusden draait, mag doorgaan. De vereniging van Nederlandse Gemeenten hoeft de pilot niet te stoppen, vindt de rechtbank in Den Haag. De kledingzaak die een klant een glas wijn serveert, mag daar dus voorlopig mee doorgaan.

De Koninklijke SlijtersUnie had een kort geding aangespannen tegen de VNG. De brancheorganisatie vindt dat de VNG overtreding van de Drank- en horecawet aanmoedigt. Officieel zijn mengvormen van horeca en winkels volgens de Drank- en Horecawet verboden. Gemeenten gedogen echter de mengvorm in de proef.

De rechtbank vindt de rol van de VNG als overkoepelende organisatie beperkt. Het is aan de individuele gemeentebesturen om deel te nemen aan de proef. „De SlijtersUnie heeft onvoldoende aannemelijk gemaakt dat de VNG iets doet wat niet mag”, aldus de rechtbank.

  1. Drones blijken tijdens Gamification ook mooi speelgoed voor docenten

    Drones blijken tijdens Gamification ook mooi speelgoed voor docenten

    DEN BOSCH - "Wat een rotberoep hebben wij, de hele middag met drones moeten spelen", zegt Chaira Koerse-Van den Heuvel (42) sarcastisch. Met drie collega's die ook de master Leren en Innoveren volgen bouwen ze een drone van Lego. Het is onderdeel van een workshop tijdens de Gamification Conferentie. Honderd in het onderwijs werkzame belangstellenden volgden zaterdag de bijeenkomst op het Koning Willem 1 College in Den Bosch.

Den Bosch e.o.