Volledig scherm
© Thinkstock

PvdA Den Bosch maakt zich zorgen over woekerrentes voor arme Bosschenaren

DEN BOSCH – De Bossche PvdA vindt dat de gemeentelijke kredietbank leningen voor een zo laag mogelijk tarief zou moeten verstrekken gezien de doelgroep die hier gebruik van maakt. De sociale lening wordt anders een last voor mensen zonder alternatief.

De gemeentelijke kredietbank biedt soelaas voor Bosschenaren met een minimuminkomen, mensen met schulden die deze willen saneren, mensen die dakloos zijn geweest en statushouders die een woning krijgen toegewezen.

Raadsleden Pieter Paul Slikker en Fouad Kabbouti willen inzicht in de gehanteerde percentages om tot een eerlijke kredietverstrekking voor minima te komen. Hoewel de lokale overheid tegen geringe rente kan lenen, lopen rentepercentages voor Bosschenaren met een minimaal inkomen soms op tot de maximale rente.

  1. Rechtszaak: achter het stuur na vier whiskey-cola en twee bier

    Rechtszaak: achter het stuur na vier whiskey-cola en twee bier

    DEN BOSCH - Wie is betrapt bij rijden onder invloed, denkt al snel dat er een goede reden was om achter het stuur te zitten met een te grote slok op. Rechters laten al snel niks over van de smoesjes. Flink doorvragen is vaak genoeg om iemand door de mand te laten vallen. ,,Ik wilde graag naar huis, naar mijn kinderen'', is een aparte verklaring waarmee een 23-jarige Bossche vrouw donderdag op de proppen kwam tijdens een rechtszitting.
  2. Bankje voor winkel mag voortaan, maar 'uitstraling van de stad' staat voorop

    Bankje voor winkel mag voortaan, maar 'uitstraling van de stad' staat voorop

    Gefrustreerd pleitte Peggy van der Heijden, mede-eigenaresse van kledingzaak Jutt in de Kolperstraat, dik een jaar geleden voor iets mogelijkheden om spullen uit te stallen voor haar winkeltje. De regels voor uitstallingen op straat worden nu iets versoepeld, maar het kersttafreeltje waarvoor ze toen op haar kop kreeg, mag voorlopig alsnog niet. Want Van der Heijden had op dat bankje een reetje en een sleetje gezet. 

Den Bosch e.o.