Het zorgcomplex zou aan de Akkerstraat in Nuland komen.
Volledig scherm
Het zorgcomplex zou aan de Akkerstraat in Nuland komen. © Marc Bolsius

Raad zet streep door zorgwoningen langs Akkerstraat Nuland

DEN BOSCH - De gemeenteraad van Den Bosch heeft een streep gezet door de bouw van 20 zorgwoningen in Nuland. Dat gebeurde ondanks dat de Berlicumse ondernemer Eric van der Heijden eerder dreigde met een claim van bijna een half miljoen euro.

De gemeenteraad riep daarom in meerderheid wel op om ‘opnieuw in overleg te treden met de initiatiefnemer’, om zo tot een nieuw plan te komen op het perceel langs de Akkerstraat in Nuland. De ondernemer driegt met een claim omdat net voor samenvoeging met de gemeente Den Bosch zijn bedrijf overeenstemming had met B en W van Maasdonk over het bouwplan. Nu Nuland en Vinkel bij Den Bosch horen, voelt het Bossche college zich daar niet meer aan gehouden.

Woningen
Een aantal partijen stemde daarom tegen het schrappen van de woningen. "Het vertrouwensbeginsel is in het geding", zei Esther de Ruiter van GroenLinks. "Een rechtszaak zal volgen." Wethouder Paul Kagie (zorg) gaf echter aan dat er geen behoefte was aan meer zorgwoningen, eerder minder. "Met dit plan halen we de bodem onder vitale zorgondernemers in Vinkel en Nuland vandaan. Faillissementen kunnen volgen."

  1. Noordbrabants Museum over expositie Ralph Posset: 'We gunden hem zijn momentje'

    Noordbrabants Museum over expositie Ralph Posset: 'We gunden hem zijn momentje'

    DEN BOSCH - De korte 'wilde' expositie woensdagochtend bij de ramen van het Bossche Noordbrabants Museum is kunstenaar Ralph Posset zo goed bevallen dat hij daar binnenkort weer op de stoep staat om een expositie te houden. ,,En dan wat langer. Ik heb het museum met een mailtje bedankt voor het feit dat ze de beelden niet hebben weggehaald'', aldus Posset over de tien Mariabeelden die hij plaatste. Op de beeldjes zaten buisjes bloed van de kunstenaar zelf. 

Den Bosch e.o.