Volledig scherm

Rechter buigt zich over de Vlietdijk

ROSMALEN – ‘De Vereniging van Eigenaren Klooster Baptist heeft de hakken nog dieper in het zand gezet, overtuigd van haar gelijk.’ Dat schrijft Peter Kieboom, voorzitter van de Vereniging van Eigenaren (VvE) Klooster Baptist in een brief aan het Bossche college van B en W.

Kieboom maakt al geruime tijd namens de VvE bezwaar tegen de nieuwe Vlietdijk in Rosmalen, waarvoor onlangs de eerste werkzaamheden zijn gestart. Jarenlang probeerden bewoners van het appartementencomplex om de weg te laten sluiten.

Kieboom zei enige tijd geleden al in het Brabants Dagblad dat de VvE een rechtszaak aan zou spannen tegen de gemeente. Een woordvoerder van de rechtbank bevestigt dat de vereniging onlangs heeft gevraagd om een voorlopige voorziening te treffen. De VvE hoopt dat de rechter een stokje steekt voor de geplande veranderingen.

Volgens ontwerp
De VvE wijst erop dat de Vlietdijk is ontworpen door Lodewijk Baljon, landschapsarchitecten. Leden van de vereniging zouden in 2006 hun appartement hebben gekocht op basis van het ontwerp van Baljon. Kieboom vraagt de gemeente om de werkzaamheden aan de Vlietdijk uit te voeren volgens het ontwerp van Baljon waarbij de weg voor autoverkeer ‘wordt aangelegd in en parkachtig omgeving.’

Den Bosch e.o.