Volledig scherm
De Verkadefabriek in Den Bosch. © Chris Korsten

‘Ruis en kabaal’ in discussie Verkadefabriek Den Bosch

DEN BOSCH - Hoe gevoelig de subsidie aan de Verkadefabriek in de gemeenteraad van Den Bosch nog steeds ligt, bleek dinsdagavond opnieuw. Tijdens de behandeling van de begroting 2017 vlogen de verwijten door de raadszaal.

De verwijten waren vooral gericht aan Nol Roos van de Bossche Volkspartij. „Is er iets niet goed? U suggereert alleen maar en dat is kwalijk”, aldus Lisette van der Swaluw van de PvdA. Mike van der Geld (D66): „Dit zorgt voor ruis en kabaal.”

Roos had met steun van de VVD en Bosch Belang een motie ingediend, waarbij hij het college vroeg om duidelijke afspraken te maken over volledige transparantie van de activiteiten en inkomsten van de cultuurtempel vóór er nieuwe subsidieafspraken gemaakt worden. Deze motie behaalde een meerderheid.

Transparant
De BVP vindt dat de Verkadefabriek met subsidie van de gemeente te veel verdient zonder zich in de boeken te laten kijken. Er is volgens Roos te weinig zicht op de diverse bv’s onder de Verkadefabriek en waar het geld exact naartoe gaat. Wethouder Huib van Olden vroeg om ruimte om er met de Verkadefabriek uit te komen. „En misschien verras ik u wel met een Verkadefabriek 3.0.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.