Algemeen directeur Harrie Windmüller van BrabantWonen (rechts).
Volledig scherm
Algemeen directeur Harrie Windmüller van BrabantWonen (rechts).

Salaris directeur BrabantWonen bijgesteld

OSS/DEN BOSCH Algemeen directeur Harrie Windmüller van woningcorporatie BrabantWonen zit met zijn huidige salaris niet boven de Balkenendenorm.

Dat bedroeg in 2011 199.000 euro, tegen 177.000 in 2010. De Balkenendenorm is 188.000 euro.

Volgens Bens heeft Windmüller in 2011 nog een extra beloning gehad, gebaseerd op afspraken over een variabele beloning van maximaal tien procent van het salaris. Bens: "Dat was ingevoerd als een soort prikkel. De directeur kreeg het variabele loon uitbetaald als hij de doelstellingen in het jaarplan had gehaald. De variabale beloning ligt onder vuur en na de discussies daarover hebben we besloten om er met ingang van 2012 van af te stappen. In 2012 blijft het salaris van de directeur keurig onder de Balkenendenorm."

Bij collega-corporatie Zayaz in Den Bosch blijft de nieuwe bestuurder Mohamed Acharki ruim onder de nieuwe salarisnorm van minister Blok. Hij heeft een jaarsalaris van 120.000 euro, terwijl hij volgens de nieuwe normen van het ministerie 130.000 euro per jaar zou 'mogen' verdienen.

  1. Paardenvlogster speelt hoofdrol in theaterstuk

    Paardenvlogster speelt hoofdrol in theaterstuk

    DEN BOSCH - Destiny Leverman is 15 en ze heeft een vlog: paardrijden met plezier. Elke week zet ze een filmpje op haar kanaal over haar en haar paard. Ze heeft 17.000 abonnee's. Hoe dat kan: Destiny is open, enthousiast en trekt zich niets aan van eventuele kritiek. Haar eenvoudige naturelle presentatie werkt ook uitstekend in het theaterstuk Tutorial, the art of living die zaterdagavond in première ging tijdens festival Cement in de Verkadefabriek. Een theaterstuk over vloggers en leerfilmpjes waarin de jonge paardenvlogster uit Barneveld een mooie rol heeft. 

Den Bosch e.o.