De Bossche coalitie wil een nieuw theater bouwen op de plek van het huidige Theater aan de Parade.
Volledig scherm
De Bossche coalitie wil een nieuw theater bouwen op de plek van het huidige Theater aan de Parade. © Robèrt van Lith/BD

Sint-Jan tegen theaterplan Parade

DEN BOSCH - Het kerkbestuur van de Sint-Jan is groot tegenstander van het plan voor een nieuw theater aan de Parade.

Dat laat het kerbestuur weten in een brief aan de Bossche politiek. 'Het kerkbestuur is unaniem van mening dat een dergelijke ontwikkeling een regelrechte bedreiging is voor de Parade als monumentaal plein en de Sint Jan als Nationaal Monument in het bijzonder', schrijft secretaris Jan Brenninkmeijer onder meer namens het bestuur in de brief.

Eerder werd al bekend dat vijf monumentenorganisaties in de gemeente Den Bosch zich tegen het plan keren. Dat werd woensdagavond nog eens benadrukt in de raadscommissie maatschappelijke ontwikkelingen.

De coalitiepartijen van de gemeenteraad lijken vast te houden aan het theaterplan voor de Parade, zo bleek woensdagavond in de raadscommissie. Al lijkt die steun wel broos. Zo werden met name door het CDA en Rosmalens Belang de nodige kritische kanttekeningen geplaatst. En de VVD vindt het bedrag van 4,1 miljoen euro voor de planstudie te hoog.

  1. Paardenvlogster speelt hoofdrol in theaterstuk

    Paardenvlogster speelt hoofdrol in theaterstuk

    DEN BOSCH - Destiny Leverman is 15 en ze heeft een vlog: paardrijden met plezier. Elke week zet ze een filmpje op haar kanaal over haar en haar paard. Ze heeft 17.000 abonnee's. Hoe dat kan: Destiny is open, enthousiast en trekt zich niets aan van eventuele kritiek. Haar eenvoudige naturelle presentatie werkt ook uitstekend in het theaterstuk Tutorial, the art of living die zaterdagavond in première ging tijdens festival Cement in de Verkadefabriek. Een theaterstuk over vloggers en leerfilmpjes waarin de jonge paardenvlogster uit Barneveld een mooie rol heeft. 

Den Bosch e.o.