Volledig scherm
© Sandra Peerenboom

Stadsput blijkt ook wensput, gemeente Den Bosch bekijkt hoe geld kan worden opgevangen

DEN BOSCH - Het net opgeleverde puthuis in Den Bosch blijkt een gat in de Markt.

Dagelijks gooien honderden mensen al wensend een muntje in de put, in de hoop dat dit leidt tot een goede gezondheid, een hoop gezelligheid en wereldvrede. Een half uurtje toekijken levert al een tiental mensen op die geld in de 4 meter diepe schacht gooien.

De gemeente Den Bosch stelt dat het ‘niet de opzet’ van het bouwen van een puthuis is geweest, maar noemt het ook ‘niet onoverkomelijk’, aldus de woordvoerder. Bordjes om te voorkomen dat voorbijgangers euro’s in de put gooien, zullen er dan ook niet komen. "Nu het gebeurt, gaan we de mogelijkheden onderzoeken om het geld op te vangen. Daarna kijken we naar een eventuele bestemming."

Of het geldtekort voor de herbouw van de bouwsels zelf ermee opgelost zou kunnen worden, blijft nog de vraag.

  1. Coalitie Den Bosch oneens over tempo beslissing nieuw theater

    Coalitie Den Bosch oneens over tempo beslissing nieuw theater

    DEN BOSCH - De fractie van Bosch Belang heeft totaal geen haast met een beslissing over een nieuw Theater aan de Parade in Den Bosch. ,,Wij laten ons niet onder druk zetten’’, reageert fractievoorzitter Paul van der Krabben. ,,Ik verwacht dat het een half jaar tot een jaar gaat duren voor er een goede beslissing genomen kan worden."  Zijn coalitiegenoten zitten daar helemaal niet op te wachten en willen dat er nog voor de zomer een besluit valt. 

Den Bosch e.o.