Tijdens de stroomstoring was enkel een klein lichtje in een woning in Vught zichtbaar.
Volledig scherm
Tijdens de stroomstoring was enkel een klein lichtje in een woning in Vught zichtbaar. © Marcus A. / Twitter

Stroomstoring regio Den Bosch, Vught, Esch en Den Dungen: 18.000 huishoudens getroffen

* UPDATE 07.29 uur * DEN BOSCH/VUGHT/ESCH - Inwoners van onder meer Den Bosch, Vught, Esch en Den Dungen kampten woensdagochtend korte tijd met een stroomstoring. Dat bleek uit meerdere meldingen, onder meer via Twitter.

Bewoners zouden sinds 06.45 uur ongeveer geen stroom in huis hebben en ook op straat was het pikkedonker doordat de straatverlichting niet werkte. Bij Enexis werd alleen in de Bossche wijk Orthen vanaf 06.15 uur een officiële stroomstoring gemeld. ,,Aan de zuidkant van Den Bosch was een transformator uitgevallen", vertelt een woordvoerder van Enexis. ,,Ongeveer 18.000 huishoudens hebben zo'n kwartiertje zonder stroom gezeten."

Het gebied zou volgens hem reiken van ongeveer Sint-Michielsgestel, Boxtel en Haaren tot Vught en de zuidkant van Den Bosch. Even na 07.00 uur kwamen de eerste meldingen dat in Den Bosch Zuid, Vught en Esch weer elektriciteit zou zijn. Ook in de andere plaatsen werkt alles weer.

  1. Drones blijken tijdens Gamification ook mooi speelgoed voor docenten

    Drones blijken tijdens Gamification ook mooi speelgoed voor docenten

    DEN BOSCH - "Wat een rotberoep hebben wij, de hele middag met drones moeten spelen", zegt Chaira Koerse-Van den Heuvel (42) sarcastisch. Met drie collega's die ook de master Leren en Innoveren volgen bouwen ze een drone van Lego. Het is onderdeel van een workshop tijdens de Gamification Conferentie. Honderd in het onderwijs werkzame belangstellenden volgden zaterdag de bijeenkomst op het Koning Willem 1 College in Den Bosch.

Den Bosch e.o.