Volledig scherm
© Screenshot EditieNL

'Subsidiepotten moet je leegtrekken', VVD boos over uitspraken Bossche zwager Peter-Jan Rens

DEN BOSCH - Uitspraken van de Bossche Giovanni van Eck (19), zwager van Peter-Jan Rens, op tv hebben geleid tot schriftelijke vragen van VVD-raadslid Henry Liebregts aan het Bossche college van B en W.

„Ik ben pas 19, ik kan mijn hele leven nog werken. Dat zijn subsidiepotten. Die moet je leegtrekken”, zei de Bosschenaar over zijn uitkering. Zijn uitspraak in de soap-serie waarin Peter-Jan Rens (‘Meneer Kaktus’) de hoofdrol speelt, leidde tot veel ergernis op internet. Naar aanleiding daarvan werd Van Eck geïnterviewd in het tv-programma Editie.nl. Hij nam geen woord terug van zijn uitspraken.

Volgens Liebregts komt Van Eck de sollicitatieplicht ‘niet op de goede manier na omdat hij wel de voorgeschreven vijf sollicitatiebrieven per week stuurt, maar dan solliciteert op functies ver boven zijn opleidingsniveau’. De VVD vindt het ‘ongepast dat iemand bewust en zonder schaamte wil profiteren van een uitkering opgebracht door belastinggeld van mensen die wel werken’. De VVD wil weten wat het college gaat doen tegen misbruik van een uitkering ‘door jongeren die wel kunnen, maar niet willen werken’.

  1. Stichting Vissers van Mensen verkondigt evangelie op Bossche Markt

    Stichting Vissers van Mensen verkondigt evangelie op Bossche Markt

    DEN BOSCH - Het gebeurt zelden dat een grote opvallende bus, met aan boord een aantal leden van een evangelische organisatie, neerstrijkt op de Bossche Markt om een religieuze boodschap te verkondigen. Deze donderdagmiddag vormde echter een uitzondering. De meeste voorbijgangers liepen er met een grote boog omheen, maar er waren er ook bij die speciaal bleven 'plakken'. Hoe dan ook, de bus trok de hele dag volop de aandacht.
  2. Evenement Bourgondisch 's-Hertogenbosch verder met nieuwe opzet

    Evenement Bourgondisch 's-Her­to­gen­bosch verder met nieuwe opzet

    DEN BOSCH - De opzet van het culinaire evenement Bourgondisch 's-Hertogenbosch wijzigt flink. De organiserende stichting wil voorkomen dat de basis van het evenement, bezoekers (nader) kennis laten maken met culinaire gerechten, verwatert. ,,Vorig jaar dreigde de Parade wat later op de avond een drinkplein te zijn. Dat willen we niet. Want anders komt de kwaliteit van de basis onder druk te staan'', zegt Pieter Bak, voorzitter van de stichting Bourgondisch 's-Hertogenbosch.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.