Volledig scherm
Vinkelse Molenstichting van herbouw De Zwaan biedt taart aan raadsleden Den Bosch aan. © Domien van der Meijden

Taart van stichting Vinkelse molen voor raad Den Bosch

DEN BOSCH - De stichting Vinkelse Molen schonk dinsdag 3 februari een taart aan de gemeenteraad van Den Bosch. Op de grote taart stond de Vinkelse molen afgebeeld.

Voorzitter Ebert van Wanrooij van de stichting bood de taart aan in het bestuurscentrum, voorafgaand aan de raadsvergadering. De stichting is bezig met het bouwen van een replica van de Vinkelse Molen en zoekt nog naar subsidies en fondsen. In totaal is nog zeker zes ton nodig om de molen af te bouwen. De originele molen is in 1964 verhuisd naar de plaats Holland in de Verenigde Staten. "Ik hoop dat jullie een wijze beslissing nemen", zei Van Wanrooij richting de Bossche raadsleden.

Vinkel hoort pas sinds 1 januari bij de gemeente Den Bosch. "Jullie kennen Vinkel beter als wijk 14", grapte Van Wanrooij. De herbouw van de molen is zo'n vijf jaar terug gestart. "We doen het in fases", verduidelijkte de voorzitter.

  1. Extreem veel ammonium in de Aa, waterzuivering gecrasht na lek bij mestverwerker

    Extreem veel ammonium in de Aa, waterzuivering gecrasht na lek bij mestverwerker

    HELMOND - De waterzuiveringsinstallatie in Aarle-Rixtel heeft donderdag een paar uur stilgelegen en functioneert sinds de herstart nog niet optimaal. Dat komt door een extreem hoge hoeveelheid ammonium in afvalwater van mestverwerker Den Ouden op bedrijventerrein BZOB in Helmond. De provincie doet onderzoek naar de oorzaak van de lozing. Boeren langs de Aa, ook bij Den Bosch en Veghel, zijn gewaarschuwd om het rivierwater niet te gebruiken voor hun akkers en dieren. 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.