Volledig scherm
© Thinkstock

Tentoonstelling van Ben Acket in DMT-loods in Den Bosch

DEN BOSCH – Een overzichtstentoonstelling van Ben Acket is op zondag 2 oktober te zien in de DMT-loods in Den Bosch tijdens de Open Atelierroute.

De tentoonstelling is wellicht de laatste die te zien is in de loods, gezien deze gesloopt wordt. De loods was eerder een locatie voor het Eiland en het Kartondorp tijdens de Kunstnacht in Den Bosch.

De overzichtstentoonstelling van Ben Acket laat zeven tipi’s zien als reuze lampions. Deze hebben de kleuren van de chakra’s. Aan het kunstwerk is 4 jaar gewerkt.

In het midden van de DMT-loods achter de flats aan de Copernicuslaan 80a in Den Bosch, staat een grote tent van 13 meter in doorsnee. Ben Acket heeft deze ontworpen en gemaakt. Aan de muren hangen grote, kleurige schilderijen die een ode zijn aan de werkruimte die de loods bood aan kunstenaars.

De tentoonstelling is op zondag 2 oktober van 11.00 tot 17.00 te zien.

  1. Rechtszaak: achter het stuur na vier whiskey-cola en twee bier

    Rechtszaak: achter het stuur na vier whiskey-cola en twee bier

    DEN BOSCH - Wie is betrapt bij rijden onder invloed, denkt al snel dat er een goede reden was om achter het stuur te zitten met een te grote slok op. Rechters laten al snel niks over van de smoesjes. Flink doorvragen is vaak genoeg om iemand door de mand te laten vallen. ,,Ik wilde graag naar huis, naar mijn kinderen'', is een aparte verklaring waarmee een 23-jarige Bossche vrouw donderdag op de proppen kwam tijdens een rechtszitting.
  2. Bankje voor winkel mag voortaan, maar 'uitstraling van de stad' staat voorop

    Bankje voor winkel mag voortaan, maar 'uitstraling van de stad' staat voorop

    Gefrustreerd pleitte Peggy van der Heijden, mede-eigenaresse van kledingzaak Jutt in de Kolperstraat, dik een jaar geleden voor iets mogelijkheden om spullen uit te stallen voor haar winkeltje. De regels voor uitstallingen op straat worden nu iets versoepeld, maar het kersttafreeltje waarvoor ze toen op haar kop kreeg, mag voorlopig alsnog niet. Want Van der Heijden had op dat bankje een reetje en een sleetje gezet. 

Den Bosch e.o.