Volledig scherm
© Thinkstock

Theater Artemis en Het Zuidelijk Toneel gaan samenwerken; eerste voorstelling tijdens Boulevard 2016

DEN BOSCH – Theater Artemis en Het Zuidelijk Toneel gaan samenwerken. De voorstelling 'Hoe de grote mensen weggingen en hoe het daarna verder ging' zal volgend jaar voor het eerst te zien zijn tijdens Theaterfestival Boulevard.

De theatergroepen geven aan het voornemen te hebben om in de komende jaren met enige regelmaat samen te werken aan familievoorstellingen.

De eerste coproductie speelt zich af in een stil middeleeuws dorp aan het einde van de zomer. Door een virus zijn ouders de liefde van hun kinderen verloren. Op een avond, wanneer de kinderen slapen, pakken ze hun spullen en vertrekken.

De première van 'Hoe de grote mensen weggingen en hoe het daarna verder ging' is in augustus 2016 in Theater aan de Parade in Den Bosch.

  1. Paardenvlogster speelt hoofdrol in theaterstuk

    Paardenvlogster speelt hoofdrol in theaterstuk

    DEN BOSCH - Destiny Leverman is 15 en ze heeft een vlog: paardrijden met plezier. Elke week zet ze een filmpje op haar kanaal over haar en haar paard. Ze heeft 17.000 abonnee's. Hoe dat kan: Destiny is open, enthousiast en trekt zich niets aan van eventuele kritiek. Haar eenvoudige naturelle presentatie werkt ook uitstekend in het theaterstuk Tutorial, the art of living die zaterdagavond in première ging tijdens festival Cement in de Verkadefabriek. Een theaterstuk over vloggers en leerfilmpjes waarin de jonge paardenvlogster uit Barneveld een mooie rol heeft. 

Den Bosch e.o.