Volledig scherm
© Domien van der Meijden

Toonzaal Den Bosch wil samen met W2

DEN BOSCH - Muziekcentrum de Toonzaal in Den Bosch wil verregaande samenwerking met Poppodium W2. "Goed voor de stad én voor de muziek”, laat initiatiefnemer Henri Broeren, directeur van De Toonzaal, weten.

Broeren: "Laat de gemeente het komende half jaar gebruiken voor onderzoek en daarna plannen maken.” W2 ziet de samenwerking wel zitten. Ook Stichting Vrienden Kamermuziek ‘s-Hertogenbosch is benaderd, maar zij is veel terughoudender. "Wij willen een eigen gezicht houden”, reageert voorzitter Ruud Bokeloh.

Muziek centraal
Voor voorzitter Bart Eigeman van W2 is de muziek het uitgangspunt. "Eindelijk wordt er in de stad weer over muziek gesproken. Maar laat het dan vooral gaan over inhoud, de betekenis van de muziek.”

  1. Drones blijken tijdens Gamification ook mooi speelgoed voor docenten

    Drones blijken tijdens Gamification ook mooi speelgoed voor docenten

    DEN BOSCH - "Wat een rotberoep hebben wij, de hele middag met drones moeten spelen", zegt Chaira Koerse-Van den Heuvel (42) sarcastisch. Met drie collega's die ook de master Leren en Innoveren volgen bouwen ze een drone van Lego. Het is onderdeel van een workshop tijdens de Gamification Conferentie. Honderd in het onderwijs werkzame belangstellenden volgden zaterdag de bijeenkomst op het Koning Willem 1 College in Den Bosch.

Den Bosch e.o.