Het Bosch winterparadijs was in 2015 volgens de betrokkenen een succes.
Volledig scherm
Het Bosch winterparadijs was in 2015 volgens de betrokkenen een succes. © Marc Brink/BD

'Topjaar' Bosch Winterparadijs in Den Bosch

DEN BOSCH - De oliebollenverkoper, de horeca-ondernemers en snoepkraambaas zijn dik tevreden over de opbrengst van het Bosch Winterparadijs dat vanaf 12 december tot en met 3 januari wordt gehouden op de Bossche Parade.

"Het is een topjaar met ongekende drukte”, zeggen Pieter Bak, Hans van der Pas en Bernard Kuenen, bestuursleden van de stichting Bosch Winterparadijs over de vele duizenden mensen die afkomen op het kleinschalige evenement. Kuenen: "We hebben nu een plusje van zo’n 3.000 euro. Maar het is belangrijk om meer geld te krijgen van de gemeente.” Volgens Bak is er dit keer slechts één minpunt. Door de warme weersomstandigheden kost het een paar duizend euro extra om de ijsbaan koud te houden.

De stichting kan rekenen op geld van de horeca-ondernemers van het plein die het paviljoen exploiteren.

  1. Paardenvlogster speelt hoofdrol in theaterstuk

    Paardenvlogster speelt hoofdrol in theaterstuk

    DEN BOSCH - Destiny Leverman is 15 en ze heeft een vlog: paardrijden met plezier. Elke week zet ze een filmpje op haar kanaal over haar en haar paard. Ze heeft 17.000 abonnee's. Hoe dat kan: Destiny is open, enthousiast en trekt zich niets aan van eventuele kritiek. Haar eenvoudige naturelle presentatie werkt ook uitstekend in het theaterstuk Tutorial, the art of living die zaterdagavond in première ging tijdens festival Cement in de Verkadefabriek. Een theaterstuk over vloggers en leerfilmpjes waarin de jonge paardenvlogster uit Barneveld een mooie rol heeft. 

Den Bosch e.o.