Informatieavond over tekort aan vrachtwagenchauffeurs in Nuland.
Volledig scherm
Informatieavond over tekort aan vrachtwagenchauffeurs in Nuland. © Peter de Bruijn

Transportsector in Nuland op zoek naar vrachtwagenchauffeurs

NULAND – Ongeveer veertig belangstellenden hebben woensdagavond in het Van der Valk Hotel in Nuland een informatieavond over het nijpende tekort aan vrachtwagenchauffeurs bezocht.

Sectorinstituut Transport en Logistiek, dat zesduizend transportondernemers vertegenwoordigt, is dringend op zoek naar tweeduizend nieuwe mannen of vrouwen die een vrachtwagen willen besturen.

Economie
De enorme vraag naar truckchauffeurs komt omdat het steeds beter gaat met de economie. Werkgevers namen tijdens de crisis minder mensen aan. ,,Dat proberen ze in te halen”, aldus Peter Smit van Sectorinstituut Transport en Logistiek. ,,Bovendien gaan veel oudere chauffeurs met pensioen.”

Sollicitatie
De vrachtwagenchauffeurs in spe zonder werk of met een baan zoals pakketbezorger of heftruckchauffeur kregen woensdag naast uitleg ook een soort van sollicitatiegesprek. De mensen die positief werden beoordeeld, mogen later deze maand naar een testdag waar hun competenties verder worden beproefd.

Meteen een baan
,,Er is en blijft de komende jaren een nijpend tekort aan vrachtwagenchauffeurs”, aldus Smit. ,,In Den Bosch, Tilburg, Breda en Eindhoven staan vrachtwagens noodgedwongen stil. De mensen die vandaag in Nuland zijn en later door de testdag komen hebben binnen twee weken een opleiding en gegarandeerd een baan.”

  1. Drones blijken tijdens Gamification ook mooi speelgoed voor docenten

    Drones blijken tijdens Gamification ook mooi speelgoed voor docenten

    DEN BOSCH - "Wat een rotberoep hebben wij, de hele middag met drones moeten spelen", zegt Chaira Koerse-Van den Heuvel (42) sarcastisch. Met drie collega's die ook de master Leren en Innoveren volgen bouwen ze een drone van Lego. Het is onderdeel van een workshop tijdens de Gamification Conferentie. Honderd in het onderwijs werkzame belangstellenden volgden zaterdag de bijeenkomst op het Koning Willem 1 College in Den Bosch.

Den Bosch e.o.