Stijn Steenbakkers en Madeleine van Toorenburg.
Volledig scherm
Stijn Steenbakkers en Madeleine van Toorenburg. © CDA

Twee Bosschenaren op CDA-kandidatenlijst voor Tweede Kamer

DEN BOSCH - Madeleine van Toorenburg uit Rosmalen en Stijn Steenbakkers zijn de twee kandidaten uit de gemeente Den Bosch die door het CDA op de kandidatenlijst voor de Tweede kamer zijn gezet voor de verkiezingen van volgend jaar.

Sinds maart 2007 is Madeleine van Toorenburg lid van de Tweede Kamer, waar zij onder andere lid is van de commissies veiligheid & justitie en cultuur. Daarnaast was Van Toorenburg voorzitter van de parlementaire enquêtecommissie Fyra.

De 29-jarige Stijn Steenbakkers werkt als kredietanalist bij de Rabobank. Daarnaast is hij sinds maart 2015 lid van Provinciale Staten van Noord-Brabant, waar hij woordvoerder financiën en economische zaken is.

  1. Rechtszaak: achter het stuur na vier whiskey-cola en twee bier

    Rechtszaak: achter het stuur na vier whiskey-cola en twee bier

    DEN BOSCH - Wie is betrapt bij rijden onder invloed, denkt al snel dat er een goede reden was om achter het stuur te zitten met een te grote slok op. Rechters laten al snel niks over van de smoesjes. Flink doorvragen is vaak genoeg om iemand door de mand te laten vallen. ,,Ik wilde graag naar huis, naar mijn kinderen'', is een aparte verklaring waarmee een 23-jarige Bossche vrouw donderdag op de proppen kwam tijdens een rechtszitting.
  2. Bankje voor winkel mag voortaan, maar 'uitstraling van de stad' staat voorop

    Bankje voor winkel mag voortaan, maar 'uitstraling van de stad' staat voorop

    Gefrustreerd pleitte Peggy van der Heijden, mede-eigenaresse van kledingzaak Jutt in de Kolperstraat, dik een jaar geleden voor iets mogelijkheden om spullen uit te stallen voor haar winkeltje. De regels voor uitstallingen op straat worden nu iets versoepeld, maar het kersttafreeltje waarvoor ze toen op haar kop kreeg, mag voorlopig alsnog niet. Want Van der Heijden had op dat bankje een reetje en een sleetje gezet. 

Den Bosch e.o.