Met palen en piramides waren delen van het centrum in Den Bosch afgesloten.
Volledig scherm
Met palen en piramides waren delen van het centrum in Den Bosch afgesloten. © Marc Brink/BD

Uitschakelen piramides in Den Bosch is volgens gemeente geen probleem

* UPDATE 15.25 uur * DEN BOSCH - Het buitenwerking stellen van de beweegbare piramides in de Bossche binnenstad heeft niet geleid tot ‘het op grote schaal negeren van het inrijverbod’.

Wel gaat de gemeente na of automatische handhaving via een kenteken-controlesysteem uitkomst kan bieden als ondersteuning van de stadstoezichthouders. De gemeente gaat de mogelijkheden na om de handhaving te digitaliseren door vaste kentekenconrole. Dat antwoordt de gemeente op schriftelijke vragen die aan het het college van B en W zijn gesteld door Judith Hendrickx (de Bossche Groenen).

Tot woensdag omhoog
Om tijdens en rond carnaval onnodig verkeer in de Bossche binnenstad te voorkomen, gaan de verekerspiramides tot woensdag 06.00 uur omhoog. Uitsluitend degenen met een speciaal pasje kunnen de blokkades passeren. Als experiment zijn de piramides sinds begin dit jaar uitgeschakeld. Het gaat onder meer om piramides in de Vughterstraat en Torenstraat.

Het afschaffen van de verkeerspiramide in de Vughterstraat leidt volgens Hendrickx (De Bossche Groenen) tot overlast en onveilige situaties. Maar volgens de gemeente is sprake van het ‘regelmatig ontvangen van signalen over vermeend ongeoorloofd gebruik’.

Zwartboek
Judith Hendrickx laat weten dat op de Facebookpagina van de Bossche Groenen een zwartboek wordt bijgehouden van meldingen over het ten onrechte negeren van de inrijverboden.

  1. Paardenvlogster speelt hoofdrol in theaterstuk

    Paardenvlogster speelt hoofdrol in theaterstuk

    DEN BOSCH - Destiny Leverman is 15 en ze heeft een vlog: paardrijden met plezier. Elke week zet ze een filmpje op haar kanaal over haar en haar paard. Ze heeft 17.000 abonnee's. Hoe dat kan: Destiny is open, enthousiast en trekt zich niets aan van eventuele kritiek. Haar eenvoudige naturelle presentatie werkt ook uitstekend in het theaterstuk Tutorial, the art of living die zaterdagavond in première ging tijdens festival Cement in de Verkadefabriek. Een theaterstuk over vloggers en leerfilmpjes waarin de jonge paardenvlogster uit Barneveld een mooie rol heeft. 

Den Bosch e.o.