Straks een vestiging van Van Mossel: Ford Van Berkel in Den Bosch
Volledig scherm
Straks een vestiging van Van Mossel: Ford Van Berkel in Den Bosch © Google Streetview

Van Mossel neemt ook Ford-dealer Van Berkel in Den Bosch en Veghel over

DEN BOSCH - Autoconcern Van Mossel Groep neemt ook de Veghelse en Bossche Ford-dealer Van Berkel over. Maandag 30 november worden de handtekeningen gezet, waarna op 1 januari de overname een feit is.

Van Berkel is een oudgediende in de garagewereld: de Veghelse vestiging bestaat al sinds 1927, in 1981 kwam daar de garage in Den Bosch bij. In totaal telt Van Berkel 36 werknemers die grotendeels aan de slag zullen gaan binnen de Van Mossel Groep. Van Berkel was tot 1 oktober naast Ford- ook Hyundai-dealer. Op die datum nam Oostendorp dit dealerschap over.

In Veghel blijft de Ford-garage gevestigd aan de Vanderlandelaan, maar wordt straks wel gecombineerd met de Opel-garage die Van Mossel al in Veghel heeft. Eerder nam Van Mossel namelijk al Opel Lathouwers in Veghel en Den Bosch over. Ford van Mossel krijgt in Den Bosch per 1 februari een nieuwe 'Fordstore' aan de Afrikalaan.

Door de overname voegt de Van Mossel Groep weer twee nieuwe vestigingen toe aan het bedrijf. In totaal omvat de Van Mossel Groep ruim dertig vestigingen, acht schadebedrijven, drie vestigingen voor occasions en drie leasebedrijven.De onderneming met zo'n 800 medewerkers voert al merken als Volkswagen, Ford, Audi, Opel, Peugeot en Landrover. De omzet is de laatste jaren gestegen van 400 naar ruim 750 miljoen euro.

Den Bosch e.o.