Afvalverbrandingsinstallatie van Attero.
Volledig scherm
Afvalverbrandingsinstallatie van Attero.

Verkoop afvalverwerker Attero afgerond

DEN BOSCH – De verkoop van afvalverwerker Attero aan investeerder Waterland is definitief. De aandelen van 6 provincies en 115 gemeenten zijn overgedragen, maakte Attero woensdag bekend. Alleen de gemeente Bedum in Groningen heeft haar aandelen niet verkocht.

De provincies en gemeenten krijgen in totaal ongeveer 170 miljoen euro voor de verkoop. Vanaf 1 juni is Paul Ganzeboom de nieuwe directeur van het bedrijf.Attero (voorheen Essent Milieu) verwerkt met 800 werknemers ruim 3 miljoen ton afval per jaar.

Vooral in Noord-Brabant was rumoer ontstaan over de verkoop. De provincie ontvangt als grootaandeelhouder 50 miljoen euro, maar veel
Brabantse gemeenten die niet profiteren van de verkoop worden juist geconfronteerd met een naheffing omdat ze volgens hun
contract met Attero sinds 2011 onvoldoende afval leveren door betere afvalscheiding.

  1. 'Er is de laatste jaren veel opgeknapt in Den Bosch, alleen hier niet'

    'Er is de laatste jaren veel opgeknapt in Den Bosch, alleen hier niet'

    DEN BOSCH - Het winkelcentrum aan de Oude Vlijmenseweg schreeuwt om de komst van de nieuwe Lidl. Alleen dan kunnen andere, kleinere ondernemers overleven, menen zij. Volgens de ondernemers heeft de gemeente te lang niet omgekeken naar het winkelcentrum dat ingeklemd ligt tussen de stad en de Helftheuvel. ,,De afgelopen jaren zijn we voor dood aangezien", zegt Gerrad Tafhimi, eigenaar van multiculturele supermarkt Super Persis. 

Den Bosch e.o.