Het oude kantoor van woningbouwvereniging Zayaz in Den Bosch.
Volledig scherm
Het oude kantoor van woningbouwvereniging Zayaz in Den Bosch. © Marc Bolsius

Vertraging bouw appartementen in Zayazkantoor Den Bosch

DEN BOSCH - De verbouwing van het voormalige kantoor van woningcorporatie Zayaz aan de Ketsheuvel in Den Bosch loopt vertraging op. Door bezwaren uit de buurt worden de eerste woningen medio maart 2017 opgeleverd. Het is nog niet duidelijk wanneer de woningen worden toegewezen.

In het voormalige pand komen, na samenspraak met vertegenwoordigers van bewoners en instellingen in de omgeving, uiteindelijk 57 appartementen tussen 20 en 46 vierkante meter. Maximaal dertig van die appartementen zullen voor statushouders zijn. In de oorspronkelijke plannen was nog ruimte voor in totaal zeventig appartementen. Volgens Zayaz is gekozen voor minder appartementen omdat er dan meer (woon)ruimte ontstaat, de parkeerdruk in de omgeving afneemt en er meer groen behouden blijft.

Woensdag 2 november behandelt de commissie van advies voor bezwaarschriften in Den Bosch een aantal bezwaren. Omwonenden hebben problemen met de omgevingsvergunning.

  1. Paardenvlogster speelt hoofdrol in theaterstuk

    Paardenvlogster speelt hoofdrol in theaterstuk

    DEN BOSCH - Destiny Leverman is 15 en ze heeft een vlog: paardrijden met plezier. Elke week zet ze een filmpje op haar kanaal over haar en haar paard. Ze heeft 17.000 abonnee's. Hoe dat kan: Destiny is open, enthousiast en trekt zich niets aan van eventuele kritiek. Haar eenvoudige naturelle presentatie werkt ook uitstekend in het theaterstuk Tutorial, the art of living die zaterdagavond in première ging tijdens festival Cement in de Verkadefabriek. Een theaterstuk over vloggers en leerfilmpjes waarin de jonge paardenvlogster uit Barneveld een mooie rol heeft. 

Den Bosch e.o.