Veld 2 van v.v. Maliskamp is na een regenachtig weekend zo goed als onbespeelbaar.
Volledig scherm
Veld 2 van v.v. Maliskamp is na een regenachtig weekend zo goed als onbespeelbaar. © Tom van der Meer / BD

Voetbalclub Maliskamp woedend over nieuwe regels kunstgras

MALISKAMP - Het veranderde beleid van de gemeente Den Bosch over kunstgras is niet goed gevallen bij voetbalclub Maliskamp. De club wacht al jaren op een kunstgrasveld en dacht dit jaar eindelijk aan de beurt te zijn.

Tot nu toe kreeg elk jaar één club in de gemeente Den Bosch een kunstgrasveld. Nu laat het nieuwe college van B en W eerst onderzoeken waar de vraag naar kunstgras het grootst is en welke clubs er ook op de langere termijn de meeste behoefte aan hebben.

Bij Maliskamp werden de laatste winter veertien trainingsavonden en ook een behoorlijk aantal wedstrijden in het weekend afgelast. Er moet daarom snel iets veranderen, vindt oud-voorzitter Ad van der Donk, die nog steeds aan de club verbonden is. Hij is erg boos over de beleidsverandering. "Als er geen faciliteiten komen, kunnen we over vijf of tien jaar opdoeken."

  1. Noordbrabants Museum over expositie Ralph Posset: 'We gunden hem zijn momentje'

    Noordbrabants Museum over expositie Ralph Posset: 'We gunden hem zijn momentje'

    DEN BOSCH - De korte 'wilde' expositie woensdagochtend bij de ramen van het Bossche Noordbrabants Museum is kunstenaar Ralph Posset zo goed bevallen dat hij daar binnenkort weer op de stoep staat om een expositie te houden. ,,En dan wat langer. Ik heb het museum met een mailtje bedankt voor het feit dat ze de beelden niet hebben weggehaald'', aldus Posset over de tien Mariabeelden die hij plaatste. Op de beeldjes zaten buisjes bloed van de kunstenaar zelf. 

Den Bosch e.o.