Volledig scherm
Directeur Elke Harleman opende Sonnevanck met wethouder Paul Kagie. © Gemeente Den Bosch

Woonvoorziening voor jongeren met psychiatrisch problematiek geopend in Den Bosch

ROSMALEN - ,,Geen puber wil uit zichzelf naar Buro3o. Toch vinden ze het fijn om hier te zijn”. Aan het woord is directeur Elke Harleman. Zij opende afgelopen vrijdag samen met wethouder Paul Kagie het nieuwe kantoor van Buro3o, aan de Hoff van Hollantlaan 7.

Buro3o is een organisatie die onder meer dagbesteding en begeleiding biedt aan jongeren met psychiatrische problematiek. Daarna werd ook, in dit geval symbolisch, woonvoorziening Sonnevanck op Coudewater geopend.

Tot voor kort was er in de gemeente Den Bosch geen passende woonvoorziening voor jongeren onder de 18 jaar met complexe psychiatrische problematiek. Ouders van deze kinderen raken vaak overbelast door de intensiteit van de zorg en het voortdurend moeten afstemmen met zorgprofessionals. Het is dan lastig om thuis een rustige en gestructureerde leefomgeving te creëren.

Signaal
Dit overkwam ook Tilly van Uffelen. Na anderhalf jaar zonder resultaat op zoek te zijn geweest naar een passende woonvoorziening voor haar pleegzoon, stapte ze naar de gemeente. Samen met andere ouders en zorginstellingen heeft ze een krachtig signaal afgegeven dat er behoefte is aan een dergelijke woonvoorziening voor jongeren. Deze is er nu gekomen bij Buro3o.

Voorziening Sonnevanck is vrijdag volledig in gebruik genomen door de eerste vier bewoners. Gevolgd door nog vier jongeren in januari. ,,Mijn pleegzoon zit daar echt op zijn plaats. Het is heel dichtbij en iedereen is volledig betrokken”. Tijd om tevreden achterover te leunen is er niet. Er staan immers nog veertig jongeren op de wachtlijst voor Beschermd Wonen.

Volledig scherm
Het logo van Buro3o. © Saskia Venneker

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.