Volledig scherm
Beelden waarmee de plannenmakers hun ideeën voor de Zuid-Willemsvaart illustreerden. © JAMLAB

Zuid-Willemspark slingert straks als een groene long door Den Bosch

DEN BOSCH - Wordt Den Bosch één groot pretpark. Het lijkt er wel op in de plannen van het gemeentebestuur met het binnenstadsdeel van de Zuid-Willemsvaart. Wie door het schetsontwerp bladert, ziet parken, plassen, plezierbootjes, cultuur, evenementen en waterwonen.

Maar er moet ook gewerkt worden, want de pret moet wel betaald. Daarom hoopt de stad zoveel mogelijk burgers, bedrijven, geldschieters en ontwerpers bij de toekomst van het meer dan 180 jaar oude kanaal te betrekken.
Vanaf maandag wil de gemeente in gesprek met de Bosschenaren. De ontwikkeling op en rond de Zuid-Willemsvaart vormt de komende tientallen jaren de ultieme droom van het stadsbestuur En het nodigt de Bosschenaren van harte uit mee te dromen en te denken over de toekomst van dat water dat in de negentiende eeuw de binnenstad ineens hinderlijk doorsneed.

Vergezichten
Nu na de opening van het Maximakanaal het binnenstadsdeel van het kanaal niet meer nodig is voor voor de binnenvaart openen zich verleidelijke vergezichten. Maandagavond kunnen de Bosschenaren in het Koudijs Kafé op de Tramkade kennis maken met met het Zuid-Willemspark, een blauwe draad en een groene long door de stad van de Diezemonding tot de Maas. Peter Lubbers van Buro Lubbers Landschaparchitectuur en Stedenbouw vertelt dan samen met wethouder Eric Logister over zijn schets voor het park van de toekomst.

De presentatie van het Zuid-Willemspark is maandagavond om 18.30 en 20 uur in het Koudijs Kafé aan de Tramkade. Van 13 tot 17 februari houdt de gemeente de Week van het Zuid-Willemsvaart. Dan is iedereen welkom met ideeën en plannen. De week sluit af op 18 februari met rondvaarten en wandelingen langs het kanaal. Buro Lubbers gaat aan de slag met die inbreng en legt in juli een plan voor aan de gemeenteraad.

Volledig scherm
Beelden waarmee de plannenmakers hun ideeën voor de Zuid-Willemsvaart illustreerden. © West8

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.