Volledig scherm
© ANP

Hart voor Schijndel roept wethouder ter verantwoording

SCHIJNDEL - Laurens van Voorst van de Schijndelse politieke partij Hart voor Schijndel wil wethouder Eus Witlox in een openbare vergadering ter verantwoording roepen over bezuinigingen op de huishoudelijke hulp.

Hart voor Schijndel vraagt het college om een interpellatiedebat over de huishoudelijke hulp. Van Voorst hoopt dat dit debat, waar de meerderheid van de negentien raadsleden mee moet instemmen, begin september gehouden kan worden. „Ik wil dit voor de verkiezingen achter de rug hebben. De Wmo moet geen verkiezingsitem worden.”

Uitspraak
​Uit een uitspraak van de Centrale raad van beroep blijkt volgens Van Voorst dat collectieve bezuinigingen geen reden mogen zijn voor het verminderen van uren huishoudelijke hulp. „Dit is wel gebeurd”, stelt hij

  1. Vluchten voor aardbeving? Wethouder Meierijstad blijft waar hij is: 'We zijn op vakantie'

    Vluchten voor aardbeving? Wethouder Meierijstad blijft waar hij is: 'We zijn op vakantie'

    VEGHEL – Een dodelijke aardbeving op een vakantiebestemming is voldoende reden om een reis af te breken of te annuleren, vindt een voorlopige meerderheid van de lezers van het Brabants Dagblad. Jan Goijaarts, wethouder bij gemeente Meierijstad, maakte de zware aardbeving op Kos van dichtbij mee, maar denkt er niet aan om het eerste vliegtuig terug te pakken. ,,We zijn op vakantie en het is nu rustig, dus we blijven.”

Meierijstad